PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı) | Mutfak Ve Tatlar

PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)

PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı) Sevgili Yunus Emre Akkor ' un Osmanlı Mutfağı adlı kitabından yaptığım mis gibi bir çorba... ...




PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)
Sevgili Yunus Emre Akkor ' un Osmanlı Mutfağı adlı kitabından yaptığım mis gibi bir çorba...

         Pirinç Osmanlı Mutfağında birçok çorba dolma pilav,yemek ve tatlılarda kullanılırdı.15. ve 16. yüzyılda pirinçle yapılan birçok tarife rastlanmıştır.


·         MALZEMELER:
·         7 su bardağı et suyu
·         1 çay bardağı pirinç
·         2 adet domates
·         1/4 bağ maydanoz
·         1 adet limon
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 çay kaşığı pul biber
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 çay kaşığı  tuz
·         YAPILIŞI:
·         Et suyunu bir tencereye alın ve pirinci ilave ederek kaynatın.
·         Pirinçler iyice açılana kadar pişirmeye devam edin.
·         Başka bir tavada tereyağını eritin
·         İçine domatesleri rendeleyin ve biraz kavurun.
·         Daha sonra üzerine pirincin suyundan 2 fincan kadar ekleyin ve pişmeye bırakın.
·         Pişen sosun içine baharatları ilave ederek pirincin üzerine boşaltın.
·         İki dakika daha daha kaynattıktan sonra kaselere alın.
·         Üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz dökerek servis yapın.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

pirinç çorbası nasıl yapılır 8598269850942560114

Yorum Gönder

  1. Benzerini tavuk etiyle yapıyorum. Çok güzel oluyor. Et suyuyla da deneyeceğim.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item