PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)
PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı) Sevgili Yunus Emre Akkor ' un Osmanlı Mutfağı adlı kitabından yaptığım mis gibi bir çorba... ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/pirinc-corbasi-osmanl-mutfag.html
PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)
Sevgili Yunus Emre Akkor ' un Osmanlı Mutfağı adlı kitabından yaptığım mis gibi bir çorba...
Pirinç Osmanlı Mutfağında birçok
çorba dolma pilav,yemek ve tatlılarda kullanılırdı.15. ve 16. yüzyılda pirinçle
yapılan birçok tarife rastlanmıştır.
·
MALZEMELER:
·
7 su bardağı et
suyu
·
1 çay bardağı
pirinç
·
2 adet domates
·
1/4 bağ maydanoz
·
1 adet limon
·
2 yemek kaşığı
tereyağı
·
1 çay kaşığı pul
biber
·
1 çay kaşığı
karabiber
·
1 çay kaşığı tuz
·
YAPILIŞI:
·
Et suyunu bir tencereye alın ve pirinci ilave
ederek kaynatın.
·
Pirinçler iyice
açılana kadar pişirmeye devam edin.
·
Başka bir tavada
tereyağını eritin
·
İçine domatesleri
rendeleyin ve biraz kavurun.
·
Daha sonra üzerine pirincin suyundan 2 fincan
kadar ekleyin ve pişmeye bırakın.
·
Pişen sosun içine
baharatları ilave ederek pirincin üzerine boşaltın.
·
İki dakika daha daha kaynattıktan sonra
kaselere alın.
·
Üzerine limon suyu
ve kıyılmış maydanoz dökerek servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
Benzerini tavuk etiyle yapıyorum. Çok güzel oluyor. Et suyuyla da deneyeceğim.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)
YanıtlaSil