ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça) | Mutfak Ve Tatlar

ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça)

ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça) Yapımı bana göre çok eğlenceli....yumuşacık bir poğaça tarifi...Ben ıspanaklı ve peynirli ...



ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça)
Yapımı bana göre çok eğlenceli....yumuşacık bir poğaça tarifi...Ben ıspanaklı ve peynirli iç malzeme kullandım...Dilediğiniz herhangi bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.,,

















·         MALZEMELER:
·         yarım paket yaş maya
·         yarım çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı  süt
·         2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
·         1 tatlı kaığı tuz
·         Ilık su ( 1 çay bardağıından az)
·         3,5 su bardağı un
·         ARASI İÇİN:
·         100 gr. yumuşmış tereyağı
·         İÇ HARCI İÇİN:
·         1 demet ıspanak yaprağı
·         1 kase peynir
·         tuz
·         karabiber
·         sıvı yağ
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·         susam- çörekotu
·         YAPILIŞI:
·         İç malzemesi için;ıspanaklrı güzelce yıklayıp doğrayın.
·         Bir tavaya sıvı yağ alın ve üzerine ıspanakları ekleyip çok sulandırmadan ıspanklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Suyu varsa süzün.Tuz karabiberle tatlandırın.
·         Ispanaklar soğuduktan sonra peyniri ekleyip karıştırın.
Hamuru için:
·         Yoğurma kabına unu alın ve ortsını havuz gibi açın ve unun üzerine tuzu serpin.
·         Ortasına  ufalanmış yaş maya, ılık süt ve ılık suyu koyup maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın.
·         Yumurta ve zeytinyağını ilave edip ortdan başalayarak yavaş yavaş yanlardan unu içeri alıp yoğurun.
·         Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
·         Hamuru mayalandırmadan  8 eşt bezeye ayırın.
·         Tezgah üzerine un serpin ve her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
·         Her birinin üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyğını yeteri kadar sürün. ( En üstte kalan bezeye tereyağı sürmüyoruz).
·         Hamurları üst üste koyun ve elinizle bastırın.
·         Un serpilmiş tezgahta merdane ile açabildiğiniz kadar yufkayı açın.
·         Sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesin.( 16 adet eşit üçgen elde edebilirsiniz).
·         Her bir parçanın geniş kenarına iç malzemeden koyun ve rulo şekinde ( sigara böreği sarar gibi) sarın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
·         Tepside bir süre mayalanmaya bırakın.
·         Ilık 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 507878611203236063

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item