ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça)
ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça) Yapımı bana göre çok eğlenceli....yumuşacık bir poğaça tarifi...Ben ıspanaklı ve peynirli ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/ispanakli-peynirli-pogaca-katmer-pogaca.html
ISPANAKLI PEYNİRLİ POĞAÇA ( Katmer Poğaça)
Yapımı bana göre çok eğlenceli....yumuşacık bir poğaça tarifi...Ben ıspanaklı ve peynirli iç malzeme kullandım...Dilediğiniz herhangi bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.,,
·
MALZEMELER:
·
yarım paket yaş
maya
·
yarım çay bardağı
sıvı yağ
·
1 çay bardağı süt
·
2 adet yumurta ( 1
sarısı üzerine)
·
1 tatlı kaığı tuz
·
Ilık su ( 1 çay
bardağıından az)
·
3,5 su bardağı un
·
ARASI İÇİN:
·
100 gr. yumuşmış
tereyağı
·
İÇ HARCI İÇİN:
·
1 demet ıspanak
yaprağı
·
1 kase peynir
·
tuz
·
karabiber
·
sıvı yağ
·
ÜZERİ İÇİN:
·
yumurta sarısı
·
susam- çörekotu
·
YAPILIŞI:
·
İç malzemesi
için;ıspanaklrı güzelce yıklayıp doğrayın.
·
Bir tavaya sıvı yağ
alın ve üzerine ıspanakları ekleyip çok sulandırmadan ıspanklar yumuşayıncaya
kadar kavurun. Suyu varsa süzün.Tuz karabiberle tatlandırın.
·
Ispanaklar
soğuduktan sonra peyniri ekleyip karıştırın.
Hamuru için:
Hamuru için:
·
Yoğurma kabına unu
alın ve ortsını havuz gibi açın ve unun üzerine tuzu serpin.
·
Ortasına ufalanmış yaş maya, ılık süt ve ılık suyu
koyup maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın.
·
Yumurta ve
zeytinyağını ilave edip ortdan başalayarak yavaş yavaş yanlardan unu içeri alıp
yoğurun.
·
Kulak memesi
kıvamında bir hamur yoğurun.
·
Hamuru mayalandırmadan 8 eşt bezeye ayırın.
·
Tezgah üzerine un
serpin ve her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
·
Her birinin üzerine
oda sıcaklığında yumuşamış tereyğını yeteri kadar sürün. ( En üstte kalan
bezeye tereyağı sürmüyoruz).
·
Hamurları üst üste
koyun ve elinizle bastırın.
·
Un serpilmiş
tezgahta merdane ile açabildiğiniz kadar yufkayı açın.
·
Sigara böreği keser
gibi üçgen parçalara kesin.( 16 adet eşit üçgen elde edebilirsiniz).
·
Her bir parçanın
geniş kenarına iç malzemeden koyun ve rulo şekinde ( sigara böreği sarar gibi)
sarın.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla dizin.
·
Üzerine yumurta
sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
·
Tepside bir süre
mayalanmaya bırakın.
·
Ilık 180 derecelik
fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN