REDMOND TÜRKİYE (MULTİCOOKER)
Eks Mutfak Akademisi ' n de gerçekleşen Redmond etkinliğine Sevgili Filiz Çatalkaya Orhan 'dan aldığım davet üzerine katı...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/10/redmond-turkiye-multicooker.html
Eks Mutfak Akademisi' n de gerçekleşen Redmond etkinliğine Sevgili Filiz Çatalkaya Orhan 'dan aldığım davet üzerine katıldım...Çok keyifli geçen günün ardından hazırladığımız nefis yemekleri tadarken bir yandan da blogger arkadaşlarımla birlikte kullandığımız Redmond (Çok AmaçlıPişirici) Multicooker hakkında sohbet ettik...
Özelliklerini okuduğunuzda ve cihazları kullandığınızda çok beğeneceğinize inanıyorum...
Redmond Çok Amaçlı Pişirici) Multicooker, kolayca tüm mutfak aletleri yerine kullanılabilen bir cihazdır.
- Ekmek Yapma, Yoğurt Yapma, Tüm Sulu Yemekler, Izgara Çeşitleri, Buharda Pişirme, Pasta, Tatlılar ve diğer tüm yemekler tek bir tuş ile anında hazırlayabilirsiniz.
- Hazırlanan yemekler özel kasesinde kapağı kapalı olarak pişirildiği için besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmezler.
- Zaman tasarrufu sağlar. Çok daha hızlı bir şekilde yemeklerinizi hazırlar kendinize zaman ayırabilirsiniz.
- Mutfaktaki bir çok aletin yerini alacağı için yerden tasarruf edersiniz.
BUHARDA PİŞİRME
Bu program sayesinde lezzetli ve sağlıklı sebze, balık ya da et yemeklerini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Buharda pişirme, sağlıklı bir yaşam tarzına göre yaşayanlar veya diyet yapanlar için vazgeçilmezdir.
SULU YEMEKLER / DÜDÜKLÜ PIŞIRME
Bu program, güzel balık çorbası, lezzetli kavurma, gulaş, sebzeli güvecin pişmesini sağlar.
EKMEK
Bu özellik, gerçek şaheserleri yaratmayı sağlar: Pastalar, kekler, çıtır krakerler, bisküvi, peynirli tatlılar ve fırında pişmiş sebzeler.
HAŞLAMA
Sebze ve bakliyatı pişirmek için vazgeçilmez.
KIZARTMA
Bu program sayesinde et ve balık, kümes ve av hayvanları, sebzeli ve mantarlı çeşitli yemekleri pişirebilmeniz için sınırsız imkanlara sahip olursunuz.
YOĞURT
Sadece bir kaç saat içinde doğal ev yapımı yoğurt artık gerçek oldu!
SAĞLIKLI BESLENME
Yağlı, kızarmış yiyeceklerin insan organizmasını etkilediği hiç kimse için bir sır değildir. Eğer sağlığınıza dikkat ediyorsanız ve sevdiklerinizin sağlık durumunu önemsiyorsanız, Redmond Multicooker pişiricisini almalısınız. Pişiricinin kasesi, yüksek kaliteli alaşımlardan ve yapışmaz kaplama ile üretilmiştir. Bu kaplama çok yüksek sıcaklıklarda dahi herhangi bir zararlı madde üretmez. Redmond pişiricisinde pişmiş yemekler, tüm vitaminleri, mineralleri ve besinlerini korur. Yemeklerin doğal ve mükemmel aroması üzerinde kalır. Pişirme işlemi, çok zaman almaz, ayrıca basit, hızlı ve keyiflidir.
Etkinlikte Redmond Cihazlarını kullanarak yaptığımız bir kaç yemeğin reçeteleri:
cihaz M 90
Kullanılacak cihaz M 90 - Mantarlı Et Sote
Malzemeler
·
1.5 kilo kuşbaşı et
·
500 gr mantar
·
1 adet buyuk sogan
·
2 yemek kaşığı biber salçası
·
2 yemek kaşığı domates salçası
·
4 diş sarımsak
·
Zeytinyağ
·
Tuz
·
Karabiber
·
Su
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayın. soğanı 2 cm’lik küpler şeklinde kesin, sarımsağı soyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine et ve soğanı koyun, zeytin yağı dökün, çok
fonksiyonlu pişiricinizin çalısma modunu FRY
olarak ve pişirme süresini 20 dk olarak ayarlayın. START Tuşuna basın.Kapağı kapatmadan arada karıştırarak pişirin.
Pişirme süresinin bitimine 5 dk kala biber ve domates salçasını ilave edin. Pişirme süresi bittiğinde CANCEL tuşuna basın. Biraz sıcak su ilave
edin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiriciinin çalışma modunu STEW olarak, pişirme süresini 1.30
saat olarak ayarlayın. «Start» tuşuna basınız. Kapağını açarak etin suyunu control
edebılırsınız. Çalışma modu bitmeden 10 dakika once. Kapağı açın doğranmış mantarları tuz ve karabiber koyun karıştırın. Kapağı kapatın ve çalışma modu bitinceye kadar pişirin.
Kullanılacak cihaz M90-
Ananaslı Tavuk
Malzemeler
·
10 adet tavuk kalça (kemiksiz)
·
4 dilim ananas
·
1 adet kırmızı biber
·
2 adet sivri biber
·
2 adet domates
·
1 adet soğan
·
2 adet taze soğan
·
3 diş sarımsak
·
1 yemek kaşığı şeker
·
Tuz
·
Karabiber
·
Zeytinyağ
Yemeğin Tarifi
Tüm malzemeleri küçük küpler halinde doğrayın. Tavukları
jülyen doğrayın. Çok amaçlı pişirici içine zeytinyağ ve soğanları koyun.
Pişiricinin çalışma modunu FRY süresini 45 dk olarak ayarlayın. 5 dk soğanları kavurduktan sonra tavukları
atın ve kapagını kapatın. 20 dk sonra kapagı acın biberleri ilave edin kapagı
açık olarak kavurmaya devam edin.
Ardından sırasıyla domatesleri yeşil soğanı sarımsagı ve ananasları
ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun. CANCEL e basın. Tuz karabiber ve
şekeri ilave edin karıştırın.
cihaz M 10
Kullanılacak Cihaz M 10 - Bulgur Pilavı
Malzemeler
·
2 ölcü
bulgur
·
1 adet küçük
soğan
·
1 yemek
kaşığı biber salçası
·
1 yemek
kaşığı domates salçası
·
2 adet sivri
biber
·
1 adet
kırmızı biber
·
Sıvı yağ
·
Tuz
·
4 ölçü su
Yemeğin Tarifi
Soğanı kırmızı
biberi ve yeşil biberi doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine sıvı yağı
dökün, soğanı, biberleri ekleyin ve
karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu FRY, pişirme süresini 10
dakika olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. 4 dakika kavurduktan sonra
bulguru ve salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kapağı kapatmadan
hafiften karıştırarak çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Sonra «Cancel»
tuşuna basınız. Daha sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, tuz ekleyin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu
pişiricinin çalışma modunu GRAIN olarak, pişirme süresini 30 dakika olarak
ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin.
Kullanılacak cihaz M 10 - Çikolatalı Kek
Malzemeler
·
1.5 ölçü un
·
4 adet yumurta
·
120 gr tereyağı
·
150 gr şeker
·
80 gr bitter çikolata
·
20 gr kakao
·
10 gr kabartma tozu
Yemeğin Tarifi
Tereyağını cok amaçlı pişiricinin içine koyun çalışma modunu FRY olarak ayarlayın ve START tuşuna basın. Tereyağ erimeye
başlayınca CANCEL tuşuna basın ve
çikolataları ilave edin. Tereyağının sıcaklığında çikolataları karıştırarak
eritin. Karıştırma kabında Yumurtaları şekerle iyice karıştırın ve köpük köpük
olana kadar çırpın. Sürekli karıştırarak tereyağında erittiğiniz
çikolatayı unu kabartma tozunu ekleyin
ve iyice karıştırarak homojen hale getirin hamuru yoğurun. Çok fonksiyonlu
pişiricinin içini tereyağı sürün (5 ml), içine kek hamurunu koyun. Kapağı
kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu BAKE olarak, pişirme süresini 1.15 saat olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. Çalışma modu
bitinceye kadar pişirin. Süre bitince CANCEL
tuşuna basın kapağı açın ve 15 dk bekleyin. Soğuyan keki kalıbından çıkarın.
Cihaz M 20
Kullanılacak Cihaz M 20 - Kısır
Malzemeler
·
Bulgur (ince) – 250 gr
·
Yeşil biber
·
Marul
·
Domates salçası
·
Biber Salçası
·
Taze soğan
·
Maydanoz
·
Zeytinyağı
·
Nar ekşisi
·
Limon
·
Su 500 ml
·
Tuz (isteğe göre)
Yemeğin Tarifi
Yeşilliği ve marulu bıçakla doğrayın. Yeşil biberi 0,5
cm’lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su ve bulgur
dökün, tuz ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin
çalışma modunu «Keep warm/Cancel» olarak ayarlayın. 45 dk sonra Hazır bulguru ayrı kaba koyun ve
soğutun, içine salçasını ilave edip karıştırın. Sebzeler, nar sosu, yeşillik,
zeytin yağı ekleyin ve karıştırın. Hazır yemeği yeşillikle süsleyin.
Kullanılacak Cihaz 20- Humus
Malzemeler
·
350 gr Nohut
·
30 gr tahin
·
80
ml Zeytinyağı
·
Limon suyu
·
Kimyon
·
1 diş Sarımsak
·
Su
·
Tuz (isteğe göre)
Yemeğin Tarifi
Nohutu 1 saat sıcak suda bekletin. Sarımsakları ikiye kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün ve nohut koyun. Kapağı
kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma
modunu BOIL olarak, pişirme süresini
1 saat 30 dakika olarak ayarlayın. «Start» tuşuna basınız.
Çalışma modu bitinceye
kadar pişirin ve «Cancel» tuşuna
basınız. Hazır nohutu ayrı kaba koyun, tahin ekleyin ve blender ile homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine zeytin yağı dökün ve sarımsak ile kimyon ekleyin.
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu FRY, pişirme süresini
5 dakika olarak ayarlayın.
«Start»
tuşuna basınız. Çalışma
modu bitinceye kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Sarımsakları yağdan alın.
Nohut püresine, kimyon ile sarımsakların pişirildiği yağı, limon suyunu, tuzu ve baharatı ekleyin ve
karıştırın.
cihaz M 4506
Kullanılacak cihaz M 4506 - Sebze Çorbası
Malzemeler
·
Brokoli
– 200 gr
·
Karnabahar
– 200 gr
·
1
adet patates
·
1
adet havuç
·
0.800
lt su
·
Tuz
(isteğe göre)
·
3 yemek
kaşığı krema
Yemeğin Tarifi
Patates ve havucu 2 cm’lik küpler şeklinde kesin. Bütün
malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, su dökün ve karıştırın.
Kapağı ve valfi kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SOUP/BOIL
olarak, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın. Çalışma modu
bitinceye kadar pişirin, sonra valfi açıp buhar çıkmasını bekleyin. Hazır
çorbayı ayrı kaba dökün, blender ile homojen hale getirin. Çorbayı tekrar çok
fonksiyonlu pişiricinin içine dokun tuzunu ve kremayı ilave edin. SOUP BOIL
modunu secin . bir taşım kaynadıktan sonra CANCEL tuşuna basın.
Kullanılacak cihaz M 4506
- Domates Çorbası
Malzemeler
·
3 adet domates
·
2 yemek kaşığı domates salçası
·
2 ölcü süt
·
1 ölcü un
·
800 ml su
·
Tereyağ
·
Tuz
Yemeğin Tarifi
Domatesleri rendeleyin. Çok amaçlı pişiricinin içine
tereyağı koyun. Çalışma modunu FRY olarak ayarlayın ve START tuşuna basın. Yağ
erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurun. Ardından rendelenmiş domates ve
salçayı ilave edin. Süre bitene kadar karıştırmaya devam edin. Su süt ve tuzu
ilave edin. Kapağı ve valfi kapatın. Çalışma modunu SOUP ve süreyi 25 dk ya
ayarlayın START tuşuna basın. Süre bitince buhar çıkmasını bekleyin. Kapağı
açın.
cihaz 4500
Kullanılacak cihaz 4500-
Mantarlı Pizza
Malzemeler
·
Un
·
12 gr yaş maya
·
Tuz
·
Şeker
·
1 ölçü su
·
Mantar
·
Sucuk
·
Domates sosu
·
Kaşar Peyniri
·
Tereyağı
Yemeğin Tarifi
Suyu yoğurma kabına alın ve mayayı suda eritin. Tuz ve şeker
ilave edin. Unu yavaş yavaş koyarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Çok amaçlı pişiricin içini hafif yağlayın ve çalışma modunu YOĞURT süresini 30
dk seçin. Kapağını kapatın. Süre bitince CANCEL tuşuna basın. Hamuru iki eşit
parçaya bölün. Hamuru 0,5 cm’lik kalınlığında ince yufka haline getirin. Yufka,
pişiricinin ebatlarında olacaktır. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini tereyağı
ile sürün, içine hamur koyun ve sos dökün. Pizzanın üzerine malzemeleri koyun
ve peynir serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu
BAKE olarak, pişirme süresini 40 dakika
olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. Çalışma modu bitinceye kadar
pişirin. Sonrasında ikinci hamura da aynı işlemi uygulayın.
Kullanılacak Cihaz 4500- Elmalı Tatlı
Malzemeler
·
6 adet elma
·
8 yemek kaşığı toz şeker
·
Ceviz
·
Tarçın
·
1 paket yulaflı bisküvi
Muhallebisi için
·
2 lt süt
·
3 ölçü şeker
·
4 ölçü un
·
1 paket krema
Yemeğin Tarifi
Elmaları rendeleyin. Çok amaçlı pişiricinin içine koyun.
Çalışma modunu FRY olarak ayarlayın ve START tuşuna basın. Şekeri ilave edin.
Elmalar yumuşayınca tarçını ve cevizi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan
sonra CANCEL tuşuna basın ve bisküvileri kırarak ilave edin. Soğuması için
başka bir kaba alın. Pişiricinin içine sütü unu şekeri koyun ve karıştırın. Çok
fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu OATMEAL ve süresini 45 dk olarak
ayarlayın. Süre bitince CANCEL tuşuna
basın ve muhallebiyi cırpma kabına alın. Kremayı ilave edin mikserle bir süre
çırpın. Elmaları servis kasesinin altına koyun üzerine muhallebi dökün.
Cihaz 4502
Kullanılacak Cihaz 4502- Şehriyeli Pilav
Malzemeler
·
4 ölçü Pirinç
·
Şehriye
·
3 Yemek K. Tereyağı
·
6 ölçü su
·
Tuz (isteğe göre)
Yemeğin Tarifi
Pirinci yıkayın. Çok fonksiyonlu
pişiricinin içine tereyağı ve şehriye koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin
çalışma modunu FRY, malzeme tipini “Vegetables”, pişirme süresini 5 dakika
olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. Geri sayım başladıktan sonra içine
pirinç koyun ve karıştırın. Kapağı kapatmadan hafi karıştırarak çalışma modu
bitinceye kadar pişirin. «Cancel» tuşuna basınız. Sonra çok fonksiyonlu
pişiricinin içine su dökün, tuz ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. COOK
tuşuna basın, pişirme süresi 25 dakikadır. «Start» tuşuna basınız. Çalışma modu
bitinceye kadar pişirin.
Kullanılacak Cihaz M 4515 - Karides Salata
Malzemeler
·
Çeri Domates
·
Akdeniz Yeşilliği
·
Karides
·
Permasen Peyniri
·
Zeytinyağı
·
15 ml Soya sosu
·
Tuz (isteğe göre)
Yemeğin Tarifi
Karidesleri yıkayarak temizleyin. Sebzeleri ve peyniri 0,5–1
cm’lik küpler şeklinde kesip marul yapraklarını elle parçalayın. Çok
fonksiyonlu pişiricinin içine 10 ml yağ döküp karidesleri koyun. Çok
fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu FRY, pişirme süresini 10
dakika olarak ayarlayın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin.
Programın bitmesinden 2 dk. önce soya sosunu ekleyin ve karıştırın. Çalışma
modu bitinceye kadar pişirin. Hazır karidesleri soğutup sebze, peynir ve marul yaprakları
ile karıştırın, tuz ve zeytinyağı ilave edin.
Ayrıntılı ve tariflerle çok güzel Yazı hazırlamışsınız. O kadarçeşit pişmiş, yenmiş, tanıtılmış. Çok yorucu aynı zamanda çokda güzel bir gün olmuş. Redmond Çok amaçlı pişiricilerin farklı alternatifleri olmasıda süper.
YanıtlaSil