ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE Sevgili ÖZLEM  DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim..Ellerinize sağlık :...


ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
Sevgili ÖZLEM  DALGIÇ YURTSEVEN' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim..Ellerinize sağlık :)



·         MALZEMELER:
·         200gr(2,5paket)bitter çikolata
·         3,5 yemek kaşığı (100gr) tereyağı ya da margarin,
·         1tutam tuz
·         1 yemek kaşığı kakao
·         3 yemek kaşığı süt
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         2 adet yumurta
·         yarım su bardağı şeker
·         2 su bardağından 1 parmak eksik un
·         1 çay bardağı iri çekilmiş fındık Üzeri için:Pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
·         Sık sık karıştırarak pürüzsüz kıvama gelince 1 kaşık kakaoyu ekleyip karıştırın ve bir kenarda ılımaya bırakın.
·         Yumurta, şeker ve tuzu mikserle beyazlaşana kadar çırpın,sütü ve çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
·         Un, kabartma tozu,vanilya ve fındığı ekleyip biraz aha  karıştırıp kabın ağzını streçleyip buzdolabında bir gece bekletin.( Ya da 30 dk buzlukta bekletin.)
·         Bir gece beklese daha iyi olur.Hamur cıvık diye kesinlikle fazla un eklemeyin.Çikolata ve tereyağı donacağı için gerek yok.
·         Dolaptan çıkan hamuru kaşıkla alıp elinizle  hızlıca şekil verip bol pudra şekerine bulayıp,yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak tepsiye dizin.
·         Pişerken kabarıp yayılıyor.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecede  fırında pişirin.
·         Kabarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye indirip 12-13 dk pişirip fırından çıkarın.
·         Dışı sert içi yumuşak bir kurabiyedir.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

pudra şekeri 7518997762655780485

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item