TEREYAĞLI POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

TEREYAĞLI POĞAÇA

TEREYAĞLI POĞAÇA Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...


TEREYAĞLI POĞAÇA
Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...



·         MALZEMELER:
·         1 adet yumurta ( Beyazı hamur sarısı üzerine)
·         1 su bardağı ılık dan sıcak süt
·         yarım bardak su
·         3 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
·         1 paket kuru maya
·         1 tatlı kaşığı Tuz
·         2 yemek kaşığı şeker
·         Aldığı kadar un (Uumuşak bir hamur olacak)
·         İç malzeme:
·         Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
·         YAPILIŞI:
·         Tüm malzemeleri bir kaba koyun güzel yumuşak bir hamur yogurun.
·         Streç film ile güzelce ağzını kapatın ve yaklaşık bir saat  kadar hamur  2 katına çıkana kadar mayalandırın.
·         İç malzemeyi hazırlayın.
·         Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir çay tabağı büyüklüğünde elinizin içinde açıp içine peynir koyarak hamura istediğiniz şeklini verin ve  kapatın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıkalrla dizin.
·         Üzerine  yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
·         Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirin.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tereyağlı poğaça 243703873748130176

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item