AÇMA ( SADE VEYA ZEYTİN EZMELİ) | Mutfak Ve Tatlar

AÇMA ( SADE VEYA ZEYTİN EZMELİ)

AÇMA ( SADE VEYA ZEYTİN EZMELİ) İçinizi açacak...misafirlerinizi mutlu edecek bir " AÇMA " tarifidir... Ben sade ve zeytin e...




AÇMA ( SADE VEYA ZEYTİN EZMELİ)
İçinizi açacak...misafirlerinizi mutlu edecek bir "AÇMA" tarifidir... Ben sade ve zeytin ezmeli olarak yaptım...Her iki çeşidi de harika oluyor...













·         MALZEMELER
·         2 su bardağı ılık süt
·         1 su bardağı ılık su
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı toz şeker
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 paket yaş maya
·         alabildiğince un ( 9 su bardağı civarında)
·         ÜZERİ İÇİN:
·         2 adet yumurta sarısı
·         1 yemek kaşığı sıvı yağ
·         çörek otu
·         ARASI İÇİN:
·         125 gr tereyağı veya margarin
·         arzuya göre bir küçük kutu zeytin ezmesi
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, Ilık süt, ılık su ve yaş mayayı alıp, maya eriyinceye kadar karıştırın.
·         Sıvı yağ tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.Tuz ve azar azar unu ekleyip kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur yoğurun.
·         Hamurumuzun üzerini örterek mayalanmasını bekleyeli,m.
·         Mayalanan hamurdan  limon büyüklüğünde bezeler koparın ,ister elinizle ster merdane yardımıyla hafif unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde bezeleri açın.(.28 adet kadar beze elde edebilirsiniz).
·          İçine yeteri kadar yağ sürün.
·         Arzu ederseniz sade yerine zeytin ezmeli yapabilirsiniz. yağın üzerine  yeteri kadar  zeytin  ezmesi sürün.
·         Hamuru rulo şeklinde sarıp, biraz çekerek inceltin.
·          Her iki ucundan tutarak ters yönlerde büküp uçlarını birleştirin ve  birleşme yerine elinizle bastırın.
·          Yağlanmış fırın tepsiye  aralıklarla dizin.
·         Üzerlerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarılarını bolca sürelim ve çörek otu serin.
·         10 dakika kadar tepside mayalandırdıktan sonra 180 derecede üzerleri kızarana kadar  pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine hemen nemli bir bez örterek yumuşaması için 3-4 dakika  bekletin.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zeytin ezmeli açma nasıl yapılır 8923881131146390971

Yorum Gönder

  1. Zeytinli açmayı cok severim.Mutlaka deneyecegim ,ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  2. bende cok begendım en yakın zamanda esıme yapmak ısterım :) ona serbest

    YanıtlaSil
  3. Yaptım çok beğendim. Teşekkürler. http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2015/01/acma-zeytin-ezmeli-ve-sade.html

    YanıtlaSil
  4. Zeytinli açmalara bayılırım. Çok iştah açıcı görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Zeytin ezmesini poğaçalara simitlere çok yakıştırıyorum. Hatta pizza yaptığım zaman kendime bir tane zeytin ezmeli pizza yapıyorum... Lezzeti peynirin önüne geçiyor... Bu açmaların lezzetini de tahmin edebiliyorum.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item