ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI Kabartma tozlu Alman Pastası Mayalı Alman Pastası ayrı bir tat kabartma tozlu Alman Pastası ayrı bir tat am...




ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI
Kabartma tozlu Alman Pastası
Mayalı Alman Pastası ayrı bir tat kabartma tozlu Alman Pastası ayrı bir tat ama her iki tarifte ayrı bir lezzetteler.. Ben bu tarifte çilek kullandım..muz da çok yakışıyor...

TEKLİ ALMAN PASTASI tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

ALMAN PASTASI ( Mayalı) tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.







·         MALZEMELER:
·         Hamuru için:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         2  su bardağı un
·         KREMASI İÇİN:
·         3  su bardağı süt
·         1 su bardağı şeker
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         Arası için:
·         çilek
·         Üzeri için:
·         pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın ve şekeri ekleyin. Yoğurt kıvamı alıncaya kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
·         Süt,yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
·         Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.
·         Orta boy  kelepçeli kalıbın tabanına tercihen yağlı kağıt serin veya yağlayın.
·         Harcı dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
·         Kek pişip soğuduktan sonra kalıbı ters çevirerek  çıkarın ve tam ortadan ikiye kesin.
·         KREMASI İÇİN; bir tencereye süt, şeker,yumurta sarısı, un,nişasta ve vanilyayı alıp karıŞtırın.
·         Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
·         Sıcakken içine tereyağını ekleyip çırpın ve ılınmaya bırakın. ( Veya tereyağı yerine 1 poşet sade toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın).
·         Servis tabağına kekin bir parçasını alın.
·         Kremanın tamamını eşit olarak kekin üzerine yayın. ( Ben kremayı,sıkma  torbasına koyarak eşit olarak yaydım).
·         Yıkanmış ve dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin.
·         Diğer parçayı üzerine kapatın ve elinizle hafifçe bastırın.
·         Üzerine bolca  pudra şekeri serpin.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tekli muzlu alman pastası 8329073373245484142

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık. ALMAN pastası henüz yapmadım:) sıra ne zaman gelecek bakalım. Çilekde çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  2. Nefis ne güzel olmuş Alman pastasını çok seviyorum :) çileklisi kaymaklı olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bol krema bol çilek tam mevsim pastası

    YanıtlaSil
  4. ben de sık yaparım ama mayasız olandan, yalnız çilek hoş görünmüş arada, denemeli eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. mımmm mımm mımmm alsam dedim biran için.

    YanıtlaSil
  6. Her defasında yorum yapmışım. Ama hala Ben ALMAN pastası yapmadım :)) Buzdolabımd auzun bir yapılacaklar listesi var.. Bakalım sağlık el versinde yapalım. Özeniyorum her gördüğümde..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item