MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sa...







MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık...


·         1 paket kemalpaşa (50 adet)
·         Muhallebi için:
·         1 litre süt
·         1 su bardağı un
·         1,5 su bardağı şeker
·         75 gr margarin
·         1 paket vanilya
·         YAPILIŞI:
·         Kemalpaşayı üzerindeki tarife göre pişirin.
·         Dikdörtgen borcama dizin ve soğumaya bırakın.
·         Muhallebi için bir tencereye un ve şekeri koyup karıştırıyoruz.Sütü de ekleyip ocağa alın.
·         Sürekli karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pisirin.
·         Margarini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
·         Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyip güzelce  karıştırın.
·         Soğuk kemalpaşaların üzerine eşit bir şekilde yayın.
·         Üstüne bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.(Çok tatlı sevmeyenler şekeri azaltabilirler.)

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 8191178625639243683

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık çok lezzetli bir tatlı tam misafirlik sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item