ÇITIR SOĞAN HALKALARI
ÇITIR SOĞAN HALKALARI Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/04/citir-sogan-halkalari.html
ÇITIR SOĞAN HALKALARI
Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...
·
MALZEMELER:
·
2 adet iri boy kuru
soğan
·
Sosu için:
·
1 çay bardağı maden
suyu
·
1 adet yumurta
·
1 çay bardağı un
·
1 çay bardağı
nişasta
·
yarım çay kaşığı
karabiber
·
yarım çay kaşığı
kırmızı toz biber
·
1 çay kaşı tepeleme tuz
·
Panesi için:
·
Galeta unu
·
Kızartmak için:
·
Sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Bir kasenin içine,
un, nişasta, yumurta, maden suyu ve baharatları alıp çırpınız.
·
Soğanların
kabukların soyunuz.
·
Ve her iki başını keseniz.
·
Soğanları yarım
santim genişliğinde halka halka doğrayınız.
·
Halkaların içinden
halkaları çıkarınız.
·
Her bir halkayı
sosun içine batırıp bulayınız.
·
Daha sonra galata
ununa bulayıp kızgın sıvı yağda nar gibi
kızartınız.
·
Kızaranları havlu
kağıt serilmiş servis tabağına alınız.
·
Sıcak servis
yapınız.
·
AFİYET OLSUN
·
Çok hoş ve kolay bir tarif çok sevdim ellerine sağlık g4
YanıtlaSilBenim oğlum görmesin NEFİS..
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
g+1
Çok severim ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilDaha önce yapmıştım ama bira tekrar deneyeceğim
YanıtlaSilçok sevilen bir lezzetin evde yapılması harika bir şey eline sağlk
YanıtlaSilg +