ÇITIR SOĞAN HALKALARI | Mutfak Ve Tatlar

ÇITIR SOĞAN HALKALARI

ÇITIR SOĞAN HALKALARI Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...




ÇITIR SOĞAN HALKALARI
Soğan Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir...Farklı bir yorum ile çıtır çıtır nefis soğan halkaları...




·         MALZEMELER:
·         2 adet iri boy kuru soğan
·         Sosu için:
·         1 çay bardağı maden suyu
·         1 adet yumurta
·         1 çay bardağı un
·         1 çay bardağı nişasta
·         yarım çay kaşığı karabiber
·         yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
·         1 çay kaşı tepeleme tuz
·         Panesi için:
·         Galeta unu
·         Kızartmak için:
·         Sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Bir kasenin içine, un, nişasta, yumurta, maden suyu ve baharatları alıp çırpınız.
·         Soğanların kabukların soyunuz.
·         Ve her iki başını  keseniz.
·         Soğanları yarım santim genişliğinde halka halka doğrayınız.
·         Halkaların içinden halkaları  çıkarınız.
·         Her bir halkayı sosun içine batırıp bulayınız.
·         Daha sonra galata ununa bulayıp kızgın sıvı yağda  nar gibi kızartınız.
·         Kızaranları havlu kağıt serilmiş servis tabağına alınız.
·         Sıcak servis yapınız.
·         AFİYET OLSUN

· 






DAHA FAZLA LEZZET

soğan halkası 5400421428142186481

Yorum Gönder

  1. Çok hoş ve kolay bir tarif çok sevdim ellerine sağlık g4

    YanıtlaSil
  2. Benim oğlum görmesin NEFİS..
    Ellerinize sağlık..
    g+1

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Daha önce yapmıştım ama bira tekrar deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. çok sevilen bir lezzetin evde yapılması harika bir şey eline sağlk
    g +

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item