Viyana'dan Bir Ses - Bayan Kurt Alla Turca | Mutfak Ve Tatlar

Viyana'dan Bir Ses - Bayan Kurt Alla Turca

Frau Kurt - Burcu Kurt - Alla Turca Viyana Konseri

Viyana'da yaşayan Türk soprano Burcu Kurt,
“Frau Kurt Alla Turca” adlı konseriyle yeniden seyirciyle buluşuyor!


Türkiye'de bulunduğu süre boyunca, opera dışında, 1930-1950 yılları arası chansonlar ve film müziklerine de ilgi duyan Kurt, Avusturya'ya geldikten sonra bu alanda çok daha fazla bestecinin müziğini tanıma fırsatı bulmuş. Kabare şarkıları, literatür chansonları, film müzikleri, operetler ve müzikallerin yer aldığı geniş repertuarda; Kurt Weill, Friedrich Hollaender, Oscar Straus, Robert Stolz, Cole Porter, Arnold Schönberg ve Benjamin Britten gibi birçok besteci bulunuyor.

Klasik müzik şarkıcılığı ile bu tarzdaki eserleri harmanlayarak "Frau Kurt" (Bayan Kurt) konsepti altında, Karlheinz Donauer ile konserler veriyor.

Frau Kurt - Burcu Kurt - Alla Turca Viyana KonseriFrau Kurt - Burcu Kurt - Alla Turca Viyana Konseri
Fotoğraflar: Çınar Sözer

Daha önce Graz ve Viyana şehirlerinde 2 kez gerçekleşen "Frau Kurt Alla Turca"  yoğun katılım dolayısıyla Viyana'da yeniden seyirciyle buluşmayı bekliyor. Kabare ve müzikal şarkılarının yer aldığı programın ikinci yarısında Türkçe şarkılar ve Fazıl Say besteleri de yer alıyor. Burcu Kurt'un seslendireceği ve piyanoda Karlheinz Donauer'ın eşlik edeceği "Frau Kurt Alla Turca" 4 Nisan 2014 Cuma günü saat 19:30’da Azerbaycan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Konser, Fazıl Say bestelerine yer verilmesi açısından önem taşıyor. Ayrıca konser sırasında Türk besteciler ve şairler de Almanca bilgilerle izleyenlere anlatılıyor.


Frau Kurt Alla Turca'dan görüntüler...

Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgilere, facebook  ve www.burcukurt.com adreslerinden erişebilirsiniz. 





DAHA FAZLA LEZZET

Yaşam 453607341006141049

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item