KOLAY BÖREK
KOLAY BÖREK PRATİK BÖREK Sizlerle çok ama çok pratik bir börek paylaşmak istedim...Özellikle çalışan ve hamile takipçilerim ve benden ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/02/calisan-kadinlar-icin-pratik-borek.html
KOLAY BÖREK
PRATİK BÖREK
Sizlerle çok ama çok pratik bir börek paylaşmak istedim...Özellikle çalışan ve hamile takipçilerim ve benden sürekli ellerinin altında bulunabilecek tarifler istiyorlar...Bu böreğin yapımı inanın 5 dakikanızı almayacaktır...Her türlü iç malzeme kullanabilirsiniz...Vaktiniz olduğunda börekleri hazırlayıp dondurucuda muhafaza ediniz....Arzu ettiğiniz zaman çıkarıp çözdürmeden pişiriniz...Tadanlar böreğin yufkadan değil de milföyden olduğunu sanıyorlar...Çünkü piştiğinde fotoğrafta da görüldüğü üzere milföy gibi kat kat ve çıtır...
· MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
Sos malzemesi için:
·
1 çay bardağı süt
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
·
İç malzemesi için:
·
1 parça beyaz peynir
·
1 tutam maydanoz
·
Üzeri için:
·
yumurta sarısı
·
arzuya göre
·
susam- çörek otu
-haşhaş tohumu
·
Hazırlanışı:
·
1. yufkayı tezgaha
serin.
·
Üzerine yeteri
kadar sos malzemesinden sürün.
·
2. yufkayı zerine
serin.
·
Yine yeri kadar sos
malzemesini her yanına sürün.
·
3. yufkayı da en
üste serin.
·
Sos malzemesini
sürün.
·
Karşılıklı
kenarları içe katlayarak yuvarlak olan
yufkaya kare şekli verin.
·
Sos malzemesinin
kalanını sürün.
·
İnce kıyım
doğranmış maydanozu peynir ile güzelce karıştırın.
·
Yufkanın üzerine
peynir karışımını serpin.
·
Zarf şekli verir
gibi köşeleri karşılıklı olarak ortada birleştirin.
·
4 adet büyük üçgen
elde ediyoruz.
·
Önce bu üçgenleri
bıçakla kesiniz.
·
Her bir üçgeni
pizza dilimi keser gibi 4 eşit parçaya kesiniz.
·
16 adet üçgen börek
elde ediyoruz.
·
Börekleri buzdolabı
poşetlerine yeterli sayıda düzgünce yerleştirelim.
·
Poşetlerin havasını
alıp, ağzını bağlayın.
·
En az 1 gece
dondurucuda bekletin.
·
Pişireceğiniz zaman
börekleri ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
·
Üzerlerine yumurta
sarısı sürün.
·
Arzuya göre susam-
çörek otu veya haşhaş tohumu serpin.
·
Önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
Sıcak servis
yapmanızı öneririm.
·
AFİYET OLSUN
hepsi harika sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı :D
YanıtlaSilmilföy gibi kat kat olmuş maşallah
YanıtlaSil