KOLAY BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

KOLAY BÖREK

KOLAY  BÖREK PRATİK BÖREK Sizlerle çok ama çok pratik bir börek paylaşmak istedim...Özellikle çalışan ve hamile takipçilerim ve benden ...


KOLAY  BÖREK
PRATİK BÖREK
Sizlerle çok ama çok pratik bir börek paylaşmak istedim...Özellikle çalışan ve hamile takipçilerim ve benden sürekli ellerinin altında bulunabilecek tarifler istiyorlar...Bu böreğin yapımı inanın  5 dakikanızı almayacaktır...Her türlü iç malzeme kullanabilirsiniz...Vaktiniz olduğunda börekleri hazırlayıp dondurucuda muhafaza ediniz....Arzu ettiğiniz zaman çıkarıp çözdürmeden pişiriniz...Tadanlar  böreğin yufkadan değil de milföyden olduğunu sanıyorlar...Çünkü piştiğinde fotoğrafta da görüldüğü üzere milföy gibi kat kat ve çıtır...




      ·         MALZEMELER:
·         3 adet  yufka
·         Sos malzemesi için:
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 tatlı kaşığı kabartma tozu
·         İç malzemesi için:
·         1 parça  beyaz peynir
·         1 tutam maydanoz
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         arzuya göre
·         susam- çörek otu -haşhaş tohumu
·         Hazırlanışı:
·         1. yufkayı tezgaha serin.
·         Üzerine yeteri kadar sos malzemesinden sürün.
·         2. yufkayı zerine serin.
·         Yine yeri kadar sos malzemesini her yanına sürün.
·         3. yufkayı da en üste serin.
·         Sos malzemesini sürün.
·         Karşılıklı kenarları içe katlayarak  yuvarlak olan yufkaya kare şekli verin.
·         Sos malzemesinin kalanını sürün.
·         İnce kıyım doğranmış maydanozu peynir ile güzelce karıştırın.
·         Yufkanın üzerine peynir karışımını serpin.
·         Zarf şekli verir gibi köşeleri karşılıklı olarak ortada birleştirin.
·         4 adet büyük üçgen elde ediyoruz.
·         Önce bu üçgenleri bıçakla kesiniz.
·         Her bir üçgeni pizza dilimi keser gibi 4 eşit parçaya kesiniz.
·         16 adet üçgen börek elde ediyoruz.
·         Börekleri buzdolabı poşetlerine yeterli sayıda düzgünce yerleştirelim.
·         Poşetlerin havasını alıp, ağzını bağlayın.
·         En az 1 gece dondurucuda bekletin.
·         Pişireceğiniz zaman börekleri ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
·         Arzuya göre susam- çörek otu veya haşhaş tohumu serpin.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·         Sıcak servis yapmanızı öneririm.
·         AFİYET OLSUN

















DAHA FAZLA LEZZET

yufkadan pratik börek nasıl yapılır 5799760015878382429

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item