NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI

 NEFİS NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR Muhteşem bir poğaça....hele fırından çıktığında anlatılmaz bir lezzet...Nişasta ayrı ...



 NEFİS NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR
Muhteşem bir poğaça....hele fırından çıktığında anlatılmaz bir lezzet...Nişasta ayrı bir kıvam veriyor..Artık pastaneden poğaça almanıza gerek kalmayacak....

·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya ( 42 gr.)
·         1 adet yumurta ( Akı hamura sarısı üzerine)
·         2 su bardağı süt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         1 yemek kaşığı tuz
·         1 su bardağı nişasta
·         5,5- 6 su bardağı un
·         İÇİ İÇİN:
·         Peynir
·         maydanoz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·         1 çay kaşığı sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabının içine ılık süt ve mayayı alıp,mayayı eritiniz.
·         Sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip karıştırınız.
·         Nişasta ve unu ekleyiniz.
·         Üzerine şeker ve tuzu serpiniz.
·         Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
·         Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
·         Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe bezeler yapınız.
·         (Ben 30 adet beze yaptım).
·         Peynir ile  ince kıyım kıyılmış maydanozu karıştırınız.
·         Bezeleri avucunuzun içinde bezeyi açıp iç malzemeden koyunuz ve bezeyi kapatınız.
·         Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
·         çatal yardımıyla üzerine artı şeklinde çizikler yapınız.
·         Soğuk 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.

·         AFİYET OLSUN






DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR 8343159852269074606

Yorum Gönder

  1. POĞAÇA KONUSUNDA SADECE SİZE GÜVENİYORUM ÇÜNKİ BUZAMANA KADAR SİZİN TARİFLERİNİZDEN DENEYİPTE PİŞMANLIK YAŞAMADIM ELLERİNİZE SAĞLIK.. ŞUAN FIRINDAN ÇIKARTTIM ÇOK LEZZETLİ GERÇEKTEN. VE BEN NİŞASTA AZ GELİNCE 2 Y.KAŞIĞI PİRİNÇ UNU KOYDUM :) SÜPERSİNİZ GERÇEKTEN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YORUMUNUZ BEN ÇOK MUTLU ETTİ...TEŞEKKÜR EDERİM...SİZİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK...

      Sil
    2. Size katiliyorum,, Bende okada pogaca tarifi denedim ama Selma hanimin tarifleri gibisi yok.. Yiyen tarif istiyor,..

      Sil
    3. bende katilyorum vermis oldugu tariflerin hepsi cok güzel ben hergün en az birini deniyorum ve asla pismanlik duymadim....cokkkkk tskler selma Hanim....

      Sil
  2. Bende yapimda benim de ellerime saglik olsun:)denemeden yorum yapmak istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın en doğrusunu yapıyorsunuz..beğendiğinize sevindim...sizinde ellerinize sağlık...

      Sil
  3. Bende bugün bu tarifi denedim,nişastalı olması farklı geldi ama sonuç güzel.Ayrıca margarinsiz ve ekonomik bir tarif.Teşekkürler Selma Hanım

    YanıtlaSil
  4. Dün yaptım harika oldu..hatta pufidik pufidik az önce de yedim dayanamadım gece gece :) aynı hamuru pizza için de kullandım. Tarif için çok teşekkür ederim ♥ faceden sürekli takipteyim ;)

    YanıtlaSil
  5. şahane görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. bu tarifinizi yaptım ve sonuç muhteşem oldu :))) pazar günü kahvaltıdaki misafirlerime çok hoş bir süpriz oldu çok teşekkürler... Acaba fazladan yapıp derindondurucuda saklama şansımız olabilir mi

    YanıtlaSil
  7. mrb evet tarif cok güzele benziyor ama benim yaptığım poğçalar hep sert oluyo o yüzden artık hiçyapmak bile istemiyorum hangi tarifi denediysem olmadı hamuru cıvık yapmama rağmen ama bu tarifi denemeye değer inşallah bu sefer tutar.

    YanıtlaSil
  8. Nisasta olarak hangisi kullanilmali (bugday.misir) yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  9. buğday nişastasımı koyuyoruz

    YanıtlaSil
  10. Ben buğday nişastası kullandım ama mısır nişastası da olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hamuru geceden yogurup sabah yapsam olurmu

      Sil
  11. Ellerine sağlık canım ilk fırsatta deniycem ve iznin olursa blogumda paylaşmak isterim....
    Nişastayı poğaçada hiç denemedim lezzetini merak ettim doğrusu...
    Görüntüsü harika eminim ki tadıda öyledir...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. selma abla paketde mayalardan olur mu ınstanty maya ..

    YanıtlaSil
  13. İnstant maya da olur İremcim ama bana göre bu tür tariflerde yaş maya daha başarılı oluyor.

    YanıtlaSil
  14. yarın ilk işim bunu yapmak olacak

    YanıtlaSil
  15. şahane görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. ellerinize emeğinize sağlık mutlaka deneyeceğim nefis görünüyorlar Ayfer...

    YanıtlaSil
  17. Bende kostebek pastanizi ve damla sakizli kurabiye tarifini denedim enfes oldu ellerinize emeginize saglik

    YanıtlaSil
  18. yaş maya yerine dr Oetker in instant mayasını kullansak farkeder mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instant maya da olur ama ben yaş mayayı bu tarz tariflerde daha başarılı buluyorum

      Sil
  19. harikasiniz deniycem

    YanıtlaSil
  20. Bu nasıl bir tattır böyle. Hepsini yememek için zor tutuyorumm kendimi :) Elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. bu yorumlardan sonra denemek şart oldu.
    Hamur mayalandıktan sonra dondurucuya koyup,
    sabah fırına versek olur mu acaba
    Eda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dondurucuya değilde hamur mayalandıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabın normal rafına koyunuz

      Sil
  22. Biz de yapıcaz

    YanıtlaSil
  23. Şu an mayalanmasını bekliyorum ama yinede dayanamadım yazmak istedim ölçü gerçekten birebir tutuyor tam kıvamında hafif ele yapışan bi hamur oldu.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba nisasta burada ne ise yariyor misir nişastası olurmu fark edermi.ele yapisan bir hamurmu olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır nişastası olur..yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ama çok da ele yapışan değil...nişasta hem kıyırlık veriyor hem bayatlamasını geciktiriyor

      Sil
  25. Ben bir kasik tereyag koyuyorum yine bu tarife koysam olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ölçüler tam..isterseniz aynı ölçüleri bir kez deneyin...başka bir sefere tereyağını arzu ederseniz eklersiniz

      Sil
  26. Yaptim çok güzel oldu tarifiniz süper misir nişastası kullandim buğday nişastası olsa fark olurmu birde üstünü firindan cikinca ortelimmi

    YanıtlaSil
  27. Firindan cikar çıkmaz uzerini kapatiyoruzmu

    YanıtlaSil
  28. Eğer tam kıvamında pişirirseniz fırından çıkarır çıkarmaz üzerini kapatmaya gerek kalmıyorum..Pişme süresini biraz geçirirseniz üzerine hafif su serpip 3-4 dakika kadar kapatabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  29. Üzeri kizarinca cikatoyorum böyle kivaminda pismismi oliyor.kapatinca hamurumsumu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuk fırına fırına veriniz ve üzeri kızarınca çıkarınız

      Sil
  30. Bu tur pohcalarda firin sicakkenmi pişirmek daha iyi sogukkenmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte de yazdığım gibi ben mayalı poğaçaları soğuk fırına veriyorum...Böylece ağır ağır mayalanıp kabarıyor...

      Sil
  31. Merhaba kroket tarifiniz ve sut dilimi tsrifiniz varmı

    YanıtlaSil
  32. ben bu pastayı yaptım ama hamurum 2 saat bekletmeme ragmen mayalanmadı olculerıde tam koydum sızce neden boyle oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölçüleri tam koymuş olabilirsiniz ama mayayı çok sıcakta erittiyseniz problem yaşamış olabilirsiniz veya mayanın kullanım süresi de geçmiş olabilir...Mayalanma süresini de çok uzun tutmuşsunuz, mayası geçmiştir :(...30- 40 dakika arası mayalanması yeterlidir.

      Sil
  33. Bugun denedim tarifi.O kadar pastane poğaçası tarifi arasından sizinkini sectim. Pisman etmediniz.Cok da guzel oldu.sayenizde evin beceriksiz kucuk kizi imajindan kurtulucam galiba.olculeri 2 katina cikarip yapsam tadi bozulurmu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güveniniz için :) Garantiye almak için 2 ayrı hamur tutunuz yoğurması da kolay olur :)

      Sil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item