NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI
NEFİS NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR Muhteşem bir poğaça....hele fırından çıktığında anlatılmaz bir lezzet...Nişasta ayrı ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/nisastali-pastane-pogacasi.html
Muhteşem bir poğaça....hele fırından çıktığında anlatılmaz bir lezzet...Nişasta ayrı bir kıvam veriyor..Artık pastaneden poğaça almanıza gerek kalmayacak....
·
MALZEMELER:
·
1 paket yaş maya ( 42 gr.)
·
1 adet yumurta ( Akı hamura sarısı üzerine)
·
2 su bardağı süt
·
yarım su bardağı sıvı yağ
·
2 yemek kaşığı toz şeker
·
1 yemek kaşığı tuz
·
1 su bardağı nişasta
·
5,5- 6 su bardağı un
·
İÇİ İÇİN:
·
Peynir
·
maydanoz
·
ÜZERİ İÇİN:
·
yumurta sarısı
·
1 çay kaşığı sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabının içine ılık süt ve mayayı alıp,mayayı eritiniz.
·
Sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip karıştırınız.
·
Nişasta ve unu ekleyiniz.
·
Üzerine şeker ve tuzu serpiniz.
·
Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
·
Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya
kadar mayalandırınız.
·
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe bezeler yapınız.
·
(Ben 30 adet beze yaptım).
·
Peynir ile ince kıyım kıyılmış
maydanozu karıştırınız.
·
Bezeleri avucunuzun içinde bezeyi açıp iç malzemeden koyunuz ve bezeyi
kapatınız.
·
Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla
diziniz.
·
Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
·
çatal yardımıyla üzerine artı şeklinde çizikler yapınız.
·
Soğuk 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·
AFİYET OLSUN
POĞAÇA KONUSUNDA SADECE SİZE GÜVENİYORUM ÇÜNKİ BUZAMANA KADAR SİZİN TARİFLERİNİZDEN DENEYİPTE PİŞMANLIK YAŞAMADIM ELLERİNİZE SAĞLIK.. ŞUAN FIRINDAN ÇIKARTTIM ÇOK LEZZETLİ GERÇEKTEN. VE BEN NİŞASTA AZ GELİNCE 2 Y.KAŞIĞI PİRİNÇ UNU KOYDUM :) SÜPERSİNİZ GERÇEKTEN.
YanıtlaSilYORUMUNUZ BEN ÇOK MUTLU ETTİ...TEŞEKKÜR EDERİM...SİZİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK...
SilSize katiliyorum,, Bende okada pogaca tarifi denedim ama Selma hanimin tarifleri gibisi yok.. Yiyen tarif istiyor,..
Silbende katilyorum vermis oldugu tariflerin hepsi cok güzel ben hergün en az birini deniyorum ve asla pismanlik duymadim....cokkkkk tskler selma Hanim....
SilBende yapimda benim de ellerime saglik olsun:)denemeden yorum yapmak istemiyorum
YanıtlaSilİnanın en doğrusunu yapıyorsunuz..beğendiğinize sevindim...sizinde ellerinize sağlık...
SilBende bugün bu tarifi denedim,nişastalı olması farklı geldi ama sonuç güzel.Ayrıca margarinsiz ve ekonomik bir tarif.Teşekkürler Selma Hanım
YanıtlaSilDün yaptım harika oldu..hatta pufidik pufidik az önce de yedim dayanamadım gece gece :) aynı hamuru pizza için de kullandım. Tarif için çok teşekkür ederim ♥ faceden sürekli takipteyim ;)
YanıtlaSilşahane görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilbu tarifinizi yaptım ve sonuç muhteşem oldu :))) pazar günü kahvaltıdaki misafirlerime çok hoş bir süpriz oldu çok teşekkürler... Acaba fazladan yapıp derindondurucuda saklama şansımız olabilir mi
YanıtlaSilmrb evet tarif cok güzele benziyor ama benim yaptığım poğçalar hep sert oluyo o yüzden artık hiçyapmak bile istemiyorum hangi tarifi denediysem olmadı hamuru cıvık yapmama rağmen ama bu tarifi denemeye değer inşallah bu sefer tutar.
YanıtlaSilNisasta olarak hangisi kullanilmali (bugday.misir) yardimci olurmusunuz
YanıtlaSilbuğday nişastasımı koyuyoruz
YanıtlaSilBen buğday nişastası kullandım ama mısır nişastası da olur
YanıtlaSilhamuru geceden yogurup sabah yapsam olurmu
SilEllerine sağlık canım ilk fırsatta deniycem ve iznin olursa blogumda paylaşmak isterim....
YanıtlaSilNişastayı poğaçada hiç denemedim lezzetini merak ettim doğrusu...
Görüntüsü harika eminim ki tadıda öyledir...
Sevgilerimle...
Emelcim tabiki....sevgiler
Silselma abla paketde mayalardan olur mu ınstanty maya ..
YanıtlaSilİnstant maya da olur İremcim ama bana göre bu tür tariflerde yaş maya daha başarılı oluyor.
YanıtlaSilyarın ilk işim bunu yapmak olacak
YanıtlaSilşahane görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize emeğinize sağlık mutlaka deneyeceğim nefis görünüyorlar Ayfer...
YanıtlaSilBende kostebek pastanizi ve damla sakizli kurabiye tarifini denedim enfes oldu ellerinize emeginize saglik
YanıtlaSilÇok mutlu oldum :)
Silyaş maya yerine dr Oetker in instant mayasını kullansak farkeder mi acaba?
YanıtlaSilInstant maya da olur ama ben yaş mayayı bu tarz tariflerde daha başarılı buluyorum
Silharikasiniz deniycem
YanıtlaSilBu nasıl bir tattır böyle. Hepsini yememek için zor tutuyorumm kendimi :) Elinize emeğinize sağlık
YanıtlaSilbu yorumlardan sonra denemek şart oldu.
YanıtlaSilHamur mayalandıktan sonra dondurucuya koyup,
sabah fırına versek olur mu acaba
Eda
Dondurucuya değilde hamur mayalandıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabın normal rafına koyunuz
SilBiz de yapıcaz
YanıtlaSilŞu an mayalanmasını bekliyorum ama yinede dayanamadım yazmak istedim ölçü gerçekten birebir tutuyor tam kıvamında hafif ele yapışan bi hamur oldu.
YanıtlaSilMerhaba nisasta burada ne ise yariyor misir nişastası olurmu fark edermi.ele yapisan bir hamurmu olacak
YanıtlaSilMısır nişastası olur..yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ama çok da ele yapışan değil...nişasta hem kıyırlık veriyor hem bayatlamasını geciktiriyor
SilBen bir kasik tereyag koyuyorum yine bu tarife koysam olurmu
YanıtlaSilBu ölçüler tam..isterseniz aynı ölçüleri bir kez deneyin...başka bir sefere tereyağını arzu ederseniz eklersiniz
SilYaptim çok güzel oldu tarifiniz süper misir nişastası kullandim buğday nişastası olsa fark olurmu birde üstünü firindan cikinca ortelimmi
YanıtlaSilFirindan cikar çıkmaz uzerini kapatiyoruzmu
YanıtlaSilEğer tam kıvamında pişirirseniz fırından çıkarır çıkarmaz üzerini kapatmaya gerek kalmıyorum..Pişme süresini biraz geçirirseniz üzerine hafif su serpip 3-4 dakika kadar kapatabilirsiniz.
YanıtlaSilÜzeri kizarinca cikatoyorum böyle kivaminda pismismi oliyor.kapatinca hamurumsumu olur
YanıtlaSilSoğuk fırına fırına veriniz ve üzeri kızarınca çıkarınız
SilBu tur pohcalarda firin sicakkenmi pişirmek daha iyi sogukkenmi
YanıtlaSilTarifte de yazdığım gibi ben mayalı poğaçaları soğuk fırına veriyorum...Böylece ağır ağır mayalanıp kabarıyor...
SilMerhaba kroket tarifiniz ve sut dilimi tsrifiniz varmı
YanıtlaSilEvet..arama motoruna yazarak bulabilirsiniz.
Silgüzel bir site teşekkürler.
SilTeşekkür ederim :)
SilBugun denedim tarifi.O kadar pastane poğaçası tarifi arasından sizinkini sectim. Pisman etmediniz.Cok da guzel oldu.sayenizde evin beceriksiz kucuk kizi imajindan kurtulucam galiba.olculeri 2 katina cikarip yapsam tadi bozulurmu acaba?
YanıtlaSilTeşekkür ederim güveniniz için :) Garantiye almak için 2 ayrı hamur tutunuz yoğurması da kolay olur :)
Silselma hanım bu kadar güzel sözlerden sonra fırın alırken size sormak istedim mayalı poağaçalarda özellikle sorun yaşıyorum fırında lütfen bana kullandığınız fırının yada ankastre fırının markasını soyleyebilirmisiniz ya da tavsiye bir şey cevap verirseniz sevinirim.duygu
YanıtlaSilMerhaba...16 yıl önce aldığım Beko marka midi fırını kullanıyorum... Nazar değmesin çok memnunum...
Sil