MUHALLEBİLi KEMALPAŞA TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

MUHALLEBİLi KEMALPAŞA TATLISI

 MUHALLEBİLİ  KEMALPAŞA TATLISI Sevgili AYNUR EGE, çok pratik ve nefis bir tatlı tarifi paylaşmışlar...teşekkür ederiz...ellerinize sağl...


 MUHALLEBİLİ  KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili AYNUR EGE, çok pratik ve nefis bir tatlı tarifi paylaşmışlar...teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...

·         MALZEMELER:
·         1 paket kemalpaşa tatlısı
·         şeker
·         Muhallebisi için:
·         1 kilo süt
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası
·         3 yemek kaşığı un
·         6 yemek kaşığı  toz şeker
·         2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         1 paket vanilya
·         Üzeri için:
·         2  çay bardağı Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
·         Kemal paşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz
·         Ve dikdörtgen borcama alınız.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri alınız.
·         Muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·         Pişmeye yakın Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyiniz.
·         Pişen muhallebiyi mikser ile çırpınız.
·         Ve tatlının üzerine dökünüz.
·         1 çay bardağı Hindistan cevizini çok kısık ateşte hafif rengi dönünceye kadar kavurunuz.
·         Kavrulmuş Hindistan cevizi ve sade Hindistan cevizi ile tatlının üzerini süsleyiniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 3966921875357167869

Yorum Gönder

  1. Nefis bir tarif sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. tam tatlı olmuş, güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Hep yapmak istiyorudm. Not alıyorum tarifi...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok şekerli olmuyor mu acaba ?

    YanıtlaSil
  5. ben az önce yaptım, tadına bakınca sizlerle paylaşacağim ;)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item