BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA
BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA Harika bir şekil oldu...ben patatesli iç malzeme kullandım...arzu ettiğiniz başka bir iç malzemeyi kullan...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/bal-kabagi-seklinde-pogaca.html
BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA
Harika bir şekil oldu...ben patatesli iç malzeme kullandım...arzu ettiğiniz başka bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz...içi puf puf...yumuşacık...
·
MALZEMELER:
·
1 su bardağı ılık süt
·
1 adet yumurta
·
100 gr eritilmiş
tereyağı veya margarin
·
Yarım paket yaş
maya
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
aldığı karar un (
3,5- 4 su bardağı kadar)
·
İÇİ İÇİN:
·
2-3 adet haşlanmış
patates
·
1 adet kuru soğan
·
1 tatlı kaşığı
salça
·
Sıvı yağ
·
Tuz- karabiber
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Yumurta sarısı
·
Çörekotu- 4-5 adet çubuk kraker
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına,
ılık süt ve mayayı alınız. Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
·
Eritilmiş tereyağı
ve yumurtayı ilave edip karıştırınız.
·
Un ve tuzu ekleyip
ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
·
Hamurun üzerini
örterek ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
·
Hamur mayalanırken
iç malzemeyi hazırlayınız.
·
Bir tavaya çok az
sıvı yağ alınız.
·
İnce kıyım
doğranmış soğanı yağda soteleyiniz.
·
Salçayı ekleyip 1-2
dakika kavurunuz
·
Üzerine haşlanmış
ve ezilmiş patatesi ekleyiniz.
·
tuz ve karabiber
ile tatlandırınız.
·
Soğumaya bırakınız.
·
Mayalanan hamurdan
mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız. ( 18- 20 adet kadar).
·
Bezeyi avuç içinde
açıp yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
·
Kapatıp, yuvarlak
şekil veriniz.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla diziniz.
·
Her poğaçanın
üzerine 5 yerden bıçak yardımıyla çok derin olmayan çizikler atınız. ( Derin
olursa pişerken kabarır ve açılırlar).
·
(Çizmemizdeki amaç
bal kabağının dilim şeklini vermek için).
·
Üzerlerine yumurta
sarısı sürünüz.
·
Poğaçanın tam
ortasına delik açmak için kürdan
batırınız.
·
( Daha sonra
kürdanın açtığı deliklere çubuk kraker batıracağız.
·
Tam ortaya çörekotu
serpiniz.
·
Çok ılık 175
derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·
Pişmiş poğaçalardan
kürdanları çıkarınız.
·
Servis tabağına
alınız.
·
Üzerindeki
deliklere küçük birer parça çubuk kraker batırınız. ( Bal kabağının sapı).
·
AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık.. Çok şirinler. Masallardaki gibi. Kül kedisi olasım geldi..
YanıtlaSil:) Teşekkür ederim...
Silellerinize sağlık harika görünüyorlar.
YanıtlaSileline fikrine sağlık çok şirin olmuş maşallah
YanıtlaSil