BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA

 BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA Harika bir şekil oldu...ben patatesli iç malzeme kullandım...arzu ettiğiniz başka bir iç malzemeyi kullan...




 BALKABAĞI ŞEKLİNDE POĞAÇA
Harika bir şekil oldu...ben patatesli iç malzeme kullandım...arzu ettiğiniz başka bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz...içi puf puf...yumuşacık...



·         MALZEMELER:
·         1 su bardağı ılık süt
·         1 adet yumurta
·         100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
·         Yarım paket yaş maya
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         aldığı karar un ( 3,5- 4 su bardağı kadar)
·         İÇİ İÇİN:
·         2-3 adet haşlanmış patates
·         1 adet kuru soğan
·         1 tatlı kaşığı salça
·         Sıvı yağ
·         Tuz- karabiber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yumurta sarısı
·         Çörekotu- 4-5 adet çubuk kraker
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, ılık süt ve mayayı alınız. Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
·         Eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ilave edip karıştırınız.
·         Un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
·         Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
·         Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayınız.
·         Bir tavaya çok az sıvı yağ alınız.
·         İnce kıyım doğranmış soğanı yağda soteleyiniz.
·         Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurunuz
·         Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patatesi ekleyiniz.
·         tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız. ( 18- 20 adet kadar).
·         Bezeyi avuç içinde açıp yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
·         Kapatıp, yuvarlak şekil veriniz.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Her poğaçanın üzerine 5 yerden bıçak yardımıyla çok derin olmayan çizikler atınız. ( Derin olursa pişerken kabarır ve açılırlar).
·         (Çizmemizdeki amaç bal kabağının dilim şeklini vermek için).
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
·         Poğaçanın tam ortasına  delik açmak için kürdan batırınız.
·         ( Daha sonra kürdanın açtığı deliklere çubuk kraker batıracağız.
·         Tam ortaya çörekotu serpiniz.
·         Çok ılık 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         Pişmiş poğaçalardan kürdanları çıkarınız.
·         Servis tabağına alınız.
·         Üzerindeki deliklere küçük birer parça çubuk kraker batırınız. ( Bal kabağının sapı).

·         AFİYET OLSUN






DAHA FAZLA LEZZET

tereyağlı poğaça nasıl yapılır 2037531375871674820

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık.. Çok şirinler. Masallardaki gibi. Kül kedisi olasım geldi..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. eline fikrine sağlık çok şirin olmuş maşallah

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item