PORTAKALLI PİLAV
PORTAKALLI PİLAV Pişerken evi mis gibi portakal kokusu sardı...Biraz tatlımsı bir pilav oluyor, iç pilav tarzı bir tat... Dolmalık fıs...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/portakalli-pilav.html
PORTAKALLI PİLAV
Pişerken evi mis gibi portakal kokusu sardı...Biraz tatlımsı bir pilav oluyor, iç pilav tarzı bir tat... Dolmalık fıstık veya kuş üzümü kullanmayabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
2,5 su bardağı baldo pirinç
·
2 yemek kaşığı
tereyağı veya margarin
·
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
2 adet portakal (
Kabuğu ve suyu)
·
1 yemek kaşığı kuş
üzümü
·
1 yemek kaşığı
dolmalık fıstık
·
2 su bardağı sıcak
su
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
YAPILIŞI:
·
Pirinçleri
yıkayalım ve tuzlu sıcak suda 20 dakika
bekletelim.
·
Kuş üzümlerini
yıkayıp ılık suya koyalım.
·
Tereyağı ve zeytin
yağını yayvan bir tencereye alalım.
·
Fıstıkları ekleyip
pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuralım.
·
Pirinçleri yıkayıp
iyice süzelim.
·
Fıstıklara ekleyip
bir kaç dakika kavuralım.
·
Sıcak su, portakal
suyu, süzülmüş kuş üzümü ve tuzu ekleyelim.
·
İlk bir kaç dakika harlı ateşte pişirelim.
·
Pirinçler suyunu
çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
·
Portakal kabuğunu
ekleyip karıştıralım.
·
Üzerini kâğıt havlu
ile örtelim.
·
10 dakika
dinlendirip sıcak olarak servis yapalım.
·
AFİYET OLSUN
Ben kuş üzümü koymadan pişiriyordum,kuş üzümüde iyi fikir ..Deneyeceğim..Ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Sevgiler...
YanıtlaSilPortakal kabuğu rende mi yoksa şeritler halinde mi kullanılacak?
YanıtlaSilPortakalı rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Mis gibi kokusu buralara kadar geldi....Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Sevgiler...
Silellerinize saglik, her zamanki gibi harika
YanıtlaSil