PİRAMİT PASTA
PİRAMİT PASTA Adı bilinen fakat yapım aşamaları gizemini koruyan bir pastadır...kelimelerle anlatılırken hemen anlaşılmıyor...ya...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/piramit-pasta.html
Adı bilinen fakat yapım aşamaları gizemini koruyan bir pastadır...kelimelerle anlatılırken hemen anlaşılmıyor...yapımı çok eğlenceli....çok pratik...arzu ettiğiniz bir krema, muzlu puding, veya muzlu crem'ole kullanabilirsiniz...tepsim 5 sıra aldığından 25 adet bisküvi kullandım...daha da fazla bisküvi kullanabilirsiniz...meyve olarak muz kullandım...diğer meyveleri tercih edebilirsiniz. ( Çilek,kivi,şeftali vs.).
MALZEMELER:
25 adet sade petibör bisküvi
Ara kreması için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üzeri için:
1 poşet sade krem şanti
1 su bardağı süt
Ve
Streç film
Ara malzemesi için:
2-3 adet muz
Arzuya göre üzeri için:
Bitter çikolata sosu
HAZIRLANIŞI:
1 su bardağı süt ile 1 poşet krem şantiyi mikser yardımıyla kabarıncaya kadar çırpalım.
Bir tencereye süt, şeker,un ve nişastayı alalım.
Güzelce çırpma teliyle karıştıralım.
Orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebiye çırptığımız krem şantiden 2 yemek kaşığı ekleyerek güzelce çırpalım.
Üzerine, enine 3 adet- boyuna 5 adet bisküvileri dizelim.( 15 adet).
Muz ve bisküvi arasında boşluk kalmaması için biraz daha krema sürebiliriz.
Streç filmi her iki yanından tutup kaldıralım.
Tam ortada birleştirelim.
Elimizle her iki yanından tutup piramit şekli vermeye çalışalım.( Ben bir yandan fotoğraf çektiğim için daha sonra tam şekli vermek zorunda kaldım).
Uç kısımlarını da streç film ile güzelce kapatalım.
4-5 saat buzdolabın normal rafında bekletelim.
Streç filmi dikkatli bir şekilde çıkarmaya çalışalım.
Ve pastayı servis tabağına alalım.
Üzerini krem şanti ile kaplayalım.
Kiraz şekeri ve pirinç Antep fıstığı ile süsledim.
Dilimleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Ben de çikolatalısını yaparım,böyle de güzel olmuş ,elinize sağlık..sevgiler.
YanıtlaSilEvet,her türlü krema ile yapılabilir...Sevgiler...
SilEllerinize sağlık. aşamalı ve süper görselleri ile. Maşallah. Emeklerinize sağlık..
YanıtlaSilçok sevdim ben bu tatlıyı en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık canım nefis
YanıtlaSil