PATLICANLI KIYMALI BÖREK (EL AÇMASI)
PATLICANLI KIYMALI BÖREK ( EL AÇMASI) Sevgili takipçim Feyza C ılga, önceki yıl kanal D Mutfağım programını evinde ağırlamıştı... ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/patlicanli-kiymali-borek-el-acmasi.html
Sevgili takipçim Feyza Cılga, önceki yıl
kanal D Mutfağım programını evinde
ağırlamıştı... Hatırlarsanız Gazete
Baklavası, patatesli kavurmalı pastırma
soslu sarma, Patatesli Hıngel, İçli Köfte vs. yapmıştı...Tüm Türkiye' yi Gazete
Baklavası tarifiyle tanıştırdı...Yemek programlarına konuk olanlar
içinde bence en başarılısı Feyza hanımdı..bunu gönülden söylüyorum.
seyretmeye doyamadım....kendisi çok genç olmasına rağmen çok marifetli ve eli
çabuk...
Feyza hanım yine bizlerle harika bir el
açması börek tarifini daha paylaştılar...Bu börek Sivas'da alt üst böreği
olarak biliniyormuş....kıymalı- patatesli veya
peynirli bir iç malzeme tercihe göre kullanılıyormuş... Çok teşekkür
ederiz; ellerinize sağlık...Sivas' a sevgiler...
HATİCE TEYZENİN EV YEMEKLERİ / SİVAS
·
MALZEMELER
·
2 adet yumurta
·
1 su bardağı su
·
1 su bardağı yoğurt
·
yarım çay bardağı
sıvı yağ
·
1 paket kabartma
tozu
·
alabildiği kadar un
·
Yağlamak için:
·
300 gr. kadar
eritilmiş tereyağı
·
İç malzemesi için :
·
2-3 aet patlıcan
150 gr. kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
Yarım yemek kaşığı
salça veya 1 adet domates
·
Tuz- karabiber- pul
biber
·
Üzeri için:
·
yumurta sarısı
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle iç
malzemesini hazırlayalım.
·
Patlıcanları
alacalı soyalım.
·
Küp küp doğrayalım.
·
Acısını alması için
15 dakika tuzlu suda bekletip,süzelim.
·
Bir tavaya yeteri
kadar tereyağını alalım.
·
İnce kıyım
doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
·
Kıymayı ilave
edip eze eze kavuralım.
·
Patlıcanları da
tavaya alıp yumuşayıncaya kadar kavuralım.
·
Salçayı ilave edip,
1-2 dakika birlikte kavurduktan sonra baharatlarla tatlandırıp ocaktan alalım.
·
Soğumaya bırakalım.
·
Hamuru kulak memesi
kıvamında yoğuralım.
·
Yarım saat kadar
üzeri örtülü bir şekilde dinlendirelim.
·
Hamuru 6 eşit
bezeye ayıralım.
·
Her bezeyi
açabildiğimiz kadar açalım.
·
Üzerine yeteri
kadar eritilmiş tereyağı gezdirelim.
·
3' erli 2 grup
yapalım. ( Yani 3 bezeyi yağlayarak üst üste koyuyoruz. 2 grup elde ediyoruz),
·
Her bir grubu zarf
şeklide kapatalım.
·
Ve birlikte tekrar açalım.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine yayalım.
·
Üzerine iç
malzemeyi serelim.
·
Diğer grubu da yine zarf şeklinde kapatıp, birlikte açalım.
·
İç malzemeyi
üzerine serelim.
·
Üstüne yağlayalım.
·
Yumurta sarısı
sürelim.
·
Böreği kare
dilimler halinde keselim.
·
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
harıka gorunuyor olsa da yesek soyle sıcak sıcak elınıze saglk
YanıtlaSilEvet nefis bir börek olmuş..Feyza hanımın ellerine sağlık...
SilGörünce oooo maşallah dedim harika nefis bir börek olmuş hemde çok severim
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor Selma Hanımcım. İnanın hepsini yapasım ve yiyesim var ama aldığım kiloları düşününce sadece ağzımın sularını silerek tarifleri okuyorum ::))) Buarada Feyza hanımada tşkler tarif için.....
YanıtlaSilbende,yaparım,soğan,yerine,birtane,diş,sarımsağı,bıçağın,
YanıtlaSilucuyla,ezerim,denemenizi,tavsiye,ederim,yalınız,soğan,koymayacaksınız,harika,oluyor.