PORTAKALLI TART | Mutfak Ve Tatlar

PORTAKALLI TART

            PORTAKALLI TART       Portakal bana göre kış aylarının en lezzetli ve vitaminli meyvesidir. Portakalı soyup dilim dilim ye...


           PORTAKALLI TART
      Portakal bana göre kış aylarının en lezzetli ve vitaminli meyvesidir. Portakalı soyup dilim dilim yemek, kahvaltılarda portakal suyu içmek beni ferahlatır, güne enerjik başlarım. Portakal her şekilde tatlılara da çok yakışıyor. 1,5 yıl kadar potasyum içeren yiyeceklere  dikkat ettiğimden  portakalın yanına  yaklaşamıyordum :( Şükürler olsun portakala kavuştum artık :)


·         MALZEMELER:
·         2,5-3 su bardağı un
·         125 gr tereyağı
·         4 yemek kaşığı pudra şekeri
·         1 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı yoğurt
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         KREMASI İÇİN:
·         3 su bardağı süt
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 çay bardağı şeker
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         ÜZERİ İÇİN:
·         6-7 adet portakal
·         1 paket tart jölesi
·         YAPILIŞI:
·         Unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım.
·         Etrafına vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozunu dökelim
·         Ortasına, tereyağı, yumurta ve yoğurdu koyup karıştıralım.
·         Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
·         Hamuru margarin ile yağlanmış tart kalıbına koyup bastırıyoruz.
·          Tartın çok kabarmaması için çatalla tabanına birkaç yerden delikler açalım.
·          175 derecelik ılık fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
·         KREMASI İÇİN:
·         Yağ dışındaki malzemeleri bir tencereye alalım ve çırpma teliyle güzelce karıştıralım.
·         Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.
·         Yağı ekleyelim ve mikserle güzelce karıştıralım.
·          Kremamız ılınınca soğumuş tartımızın içine dökelim,eşit biçimde yayalım.
·         Üzerine kabukları soyulmuş dilim halinde portakalları sıralayalım.
·         Tart jölesini paketini üzerindeki tarife göre pişiriniz. ve sıcakken yumurta fırçası yardımıyla çileklerin üzerine sürünüz.
·         Böylece bekleyen meyveler kararmayacakdır.
·         NOT:Hemen tüketecekseniz tart jölesi kullanmanıza gerek yoktur.
·         Hatta daha sağlıklı olur.
·         Dilimleyerek servis yapalım

·         . AFİYET OLSUN 

DAHA FAZLA LEZZET

portakallı tart nasıl yapılır 5024302968578278754

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item