MUZLU KREMALI KEK
KREMALI MUZLU KEK Benim sevdiğim meyvelerin başında, muz, şeftali,yeşil erik, kiraz, portakal ve kavun gelir...Tariflerime d...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/muzlu-kremali-kek_9.html
KREMALI MUZLU KEK
Benim sevdiğim meyvelerin başında, muz, şeftali,yeşil erik, kiraz, portakal ve kavun gelir...Tariflerime dikkat ettiyseniz şeftali,portakal ve muzlu tarifler çoğunluktadır...Meyve kullanılan tarifler her zaman bana çekici gelmiştir...Kattıkları aromaları seviyorum :)
Diğer MUZLU KURU YEMİŞLİ KEK TARİFİME burayı tıklayarak görebilirsiniz. Nefis bir lezzettir...
· MALZEMELER:
·
3 adet yumurta
·
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
·
yarım su bardağı
sıvı yağ
·
2 adet muz
·
yarım su bardağı
çekilmiş ceviz
·
1 limon kabuğu
rendesi
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabarma
tozu
·
2 su bardağından
biraz eksik un
·
KREMASI İÇİN:
·
2 su bardağı süt
·
1 çay bardağından
biraz eksik toz şeker
·
1 yemek kaşığı un
·
1 yemek kaşığı
nişasta
·
1 adet yumurta
sarısı
·
1 paket vanilya
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Hindistan cevizi
·
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına
yumurtaları alalım.
·
Köpürünceye kadar
mikser ile hep aynı yönde çırpalım.
·
Şekeri ekleyelim ve
boza kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim.
·
Sıvı yağ ve limon
kabuğu rendesini ekleyip çırpalım.
·
Muzları ezip püre
haline getirelim.
·
Çekilmiş ceviz ve
ezilmiş muzu ekleyip çırpalım.
·
Un, vanilya ve
kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
·
Ben dikdörtgen bir
kek kalıbı kullandım.
·
Yuvarlak bir kek
kalıbı da kullanabilirsiniz.
·
Kalıbı yağlayalım.
·
Ve harcı kalıba
dökelim.
·
Ben kekleri soğuk
fırına veriyorum.
·
180 derecelik fırında
keki pişirelim.
·
İlk 20 dakika fırın
kapağını açmamanızı öneririm.
·
keki fırından
çıkarmadan önce kürdan testi yapınız.
·
Kürdanı kekin tam
ortasına batırınız.
·
Kürdan temiz
çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.
·
Pişen keki fırından
çıkaralım.
·
Kalıpta iyice
soğuduktan sonra keki servis tabağına alalım.
·
Kreması için;
·
Bir tencereye süt,
şeker, un,nişasta ve yumurta sarısını alalım.
·
Çırpma teliyle
güzelce çırpalım.
·
Ocağın altını
yakalım.
·
Orta hararetli
ateşte muhallebi kıvamında pişirelim.
·
Göz göz olduğunda
vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
·
Mikser ile iyice
çırpalım.
·
Kremanın ılınmasını
bekleyelim.
·
Ilınan kremayı ılık
kekin üzerine dökelim.
·
Ben bolca üzerine
Hindistan cevizi serptim.
·
Arzuya göre
süsleyebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık..Ara kreması yapsak kremalı pasta dahi olur..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Evet ara krema da çok yakışır...
SilNefis gorunuyor.elinize saglik.sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Sevgilerimle...
Sil