MUZLU KREMALI KEK

      KREMALI MUZLU KEK Benim sevdiğim meyvelerin başında, muz, şeftali,yeşil erik, kiraz, portakal ve kavun gelir...Tariflerime d...




      KREMALI MUZLU KEK
Benim sevdiğim meyvelerin başında, muz, şeftali,yeşil erik, kiraz, portakal ve kavun gelir...Tariflerime dikkat ettiyseniz şeftali,portakal ve muzlu tarifler çoğunluktadır...Meyve kullanılan tarifler her zaman bana çekici gelmiştir...Kattıkları aromaları seviyorum :)
Diğer MUZLU KURU YEMİŞLİ KEK TARİFİME burayı tıklayarak görebilirsiniz. Nefis bir lezzettir...



      ·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağından biraz eksik toz şeker
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         2 adet muz
·         yarım su bardağı çekilmiş ceviz
·         1 limon kabuğu rendesi
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabarma tozu
·         2 su bardağından biraz eksik un
·         KREMASI İÇİN:
·         2 su bardağı süt
·         1 çay bardağından biraz eksik toz şeker
·         1 yemek kaşığı un
·         1 yemek kaşığı nişasta
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 paket vanilya
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Hindistan cevizi
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabına yumurtaları alalım.
·         Köpürünceye kadar mikser ile hep aynı yönde çırpalım.
·         Şekeri ekleyelim ve boza kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim.
·         Sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini  ekleyip çırpalım.
·         Muzları ezip püre haline getirelim.
·         Çekilmiş ceviz ve ezilmiş muzu ekleyip çırpalım.
·         Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
·         Ben dikdörtgen bir kek kalıbı kullandım.
·         Yuvarlak bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz.
·         Kalıbı yağlayalım.
·         Ve harcı kalıba dökelim.
·         Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.
·         180 derecelik fırında keki pişirelim.
·         İlk 20 dakika fırın kapağını açmamanızı öneririm.
·         keki fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapınız.
·         Kürdanı kekin tam ortasına batırınız.
·         Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.
·         Pişen keki fırından çıkaralım.
·         Kalıpta iyice soğuduktan sonra keki servis tabağına alalım.
·         Kreması için;
·         Bir tencereye süt, şeker, un,nişasta ve yumurta sarısını alalım.
·         Çırpma teliyle güzelce çırpalım.
·         Ocağın altını yakalım.
·         Orta hararetli ateşte  muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Göz göz olduğunda vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
·         Mikser ile iyice çırpalım.
·         Kremanın ılınmasını bekleyelim.
·         Ilınan kremayı ılık kekin üzerine dökelim.
·         Ben bolca üzerine Hindistan cevizi serptim.
·         Arzuya göre süsleyebilirsiniz.





·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

muzlu kek nasıl yapılır 1385237208725792616

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık..Ara kreması yapsak kremalı pasta dahi olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet ara krema da çok yakışır...

      Sil
  2. Nefis gorunuyor.elinize saglik.sevgiler:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item