MUSKA BÖREK
MUSKA BÖREK Yapımı çok zevkli, maliyeti az çıtır bir börek tarifidir. Sos malzemesinde sıvı yağ yerine sadece tereyağı veya margarini e...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/muska-borek.html
Yapımı çok zevkli, maliyeti az çıtır bir börek tarifidir. Sos malzemesinde sıvı yağ yerine sadece tereyağı veya margarini eriterek de kullanabilirsiniz...Ben patatesli bir iç malzeme hazırladım, her türlü iç malzeme ile yapılabilir...Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarıp dilediğiniz büyüklükte kesip şeritler elde edebilirsiniz. Bu kesim daha pratik bir yöntemdir...AFİYET OLSUN...
·
MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
Sosu için:
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 çay bardağı su
·
İç malzemesi için:
·
4 adet patates
·
1 adet kuru soğan
·
tuz- karabiber- pul
biber
·
Üzeri için
·
Yumurta sarısı
·
susam- çörek otu
·
YAPILIŞI:
·
Patatesleri
haşlayalım.
·
Sıcakken ezelim ve
içine ince kıyım doğranmış soğanı ilave edelim.
·
Baharatlarla
tatlandıralım.
·
1. yufkayı tezgaha
serelim ve dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.
·
Bizim yufkalar
büyük olduğundan ben 10 parçaya kestim.
·
Her bir şeridin
üzerine yumurta fırçası yardımıyla sostan yeteri kadar sürelim.
·
Şeridin uç kısmına
iç malzemeden koyalım.
·
Muska şeklinde
sarmaya başlayalım.
·
Üçgen şekilde köşelere doğru bir solköşeye,
·
Bir sağ köşeye
yufkayı katlayalım.( Mutlaka köşelere denk gelsin.)
·
Ve bu işlemi yufka
bitene kadar tekrarlayalım.
·
Muska şeklimiz
hazırdır.
·
Börekleri yağlanmış
fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·
Üzerine yumurta
sarısı sürelim.
·
Susam ve çörek otu
serpelim.
·
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında üzerleri
kızarıncaya kadar pişirelim.
·
AFİYET OLSUN
· 1. yufkayı tezgaha serelim ve dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.
· Bizim yufkalar büyük olduğundan ben 10 parçaya kestim
· Her bir şeridin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sostan yeteri kadar sürelim.
· Şeridin uç kısmına iç malzemeden koyalım.
· Üçgen şekilde köşelere doğru bir sol köşeye,
· Bir sağ köşeye yufkayı katlayalım.( Mutlaka köşelere denk gelsin.)
· Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.
· Muska şeklimiz hazırdır.
· Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
· Üzerine yumurta sarısı sürelim.
· Susam ve çörek otu serpelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.