ESMER ŞEKERLİ ELMALI KEK
Çayın- kahvenin yanında nefis bir ; ESMER ŞEKERLİ ELMALI KEK Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın 'a tarifin bizlerle paylaştığı için...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/esmer-sekerli-elmali-kek.html
Çayın- kahvenin yanında nefis bir ;
ESMER ŞEKERLİ ELMALI KEK
Sevgili Hayriye Seda Bilgin Aydın 'a tarifin bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:)
·
MALZEMELER.
·
Kek malzemeleri:
·
250 gr tereyağı
·
250 gr şeker
·
4 yumurta
·
300 gr un
·
1 paket kabartma
tozu
·
3 tane büyük elma
·
(1 su bardağı un
:125 gr
·
1 su bardağı şeker
:170 gr)
·
·
Ufalanan kısmın
malzemesi:
·
175 gr esmer şeker
·
125 gr un
·
1 tatlı kaşığı
tarçın
·
1 su bardağı ince
dövülmüş ceviz
·
115 gr tereyağı (
Esmer şeker yoksa normal toz şekerde kullanabilirsiniz.)
·
Yarım tatlı kaşığı
tarçın.
·
YAPILIŞI:
·
Yumuşak tereyağı
ve şekeri çırpalım.
·
Yumurtalar ekleyip
çırpmaya devam edelim.
·
Un ve kabartma tozu
bir kapta karıştırıp, karışıma ekleyip çırpalım.
·
Elmaların kabukları
soyalım ve , rendenin kalın kısmıyla rendeleyelim.
·
Yarım tatlı kaşığı
tarçınla elmaları karıştıralım.
·
Ufalanan kısmın
yapılışı:
·
Yumuşak tereyağı,un,
şeker, tarçın, ceviz hepsi karıştırılır.hamur gibi birleşmez.ufalanması
gerekir.
·
25 cm lik kelepçeli
kek kalıbına kek hamurunun yarısı dökelim.
·
Kalıba iyice
yayalım.
·
Üzerine elma-tarçın
karışımının yarısını koyalım.
·
Hamurun her
tarafına eşit yayalım.
·
Ufalanan hamurun
yarısı ekleyip eşit ölçüde yayalım.
·
Kalan hamurun
yarısı üzerine koyup, iyice yayalım.
·
Üzerine elmalar, en
üste ufalanan hamuru eşit yayalım.
·
180 derece fırında
1 saat-10 dakika pişirilir.( Benim fırınım geç pişirdiği için daha uzun sürede
pişti.)