KIŞLIK DOMATES SOSU

DOMATES SOSU TARİFİ KIŞLIK DOMATES SOSU Ben geçtiğimiz yaz 60 kavanoz domates sosu yaptım,bu yıla da 14 kavanoz kalmış .İnanın  boz...


DOMATES SOSU TARİFİ
KIŞLIK DOMATES SOSU
Ben geçtiğimiz yaz 60 kavanoz domates sosu yaptım,bu yıla da 14 kavanoz kalmış .İnanın  bozulmuyor, yeter ki kapaklar hava almasın.
Önceki yıllardan kalmış kavanozlarını bulaşık makinasında yıkamanızı öneririm.
Yine önceki yılların kavanoz kapaklarını kullanacaksanız, yedek kapak almanızı tavsiye ederim. Bazen kapaklar bozuluyor ve tam kapanmıyor. Hava aldığı için  domatesleri doldururken ya patlayabilir veya  sosunuz çabuk bozulabilir :( Kavanozlara sıcak domatesleri doldurmak en zahmetli iştir bana göre. Kavanozun kapağını sıkıca kapadıktan sonra, temiz bir mutfak havlusuyla kavanozu tutarak lavaboya doğru ters çevirmeye çalışın. Olur da kapak tam kapanmayıp patlarsa en azında lavaboya dökülür, böylece mutfak batmaz.
 SAĞLIKLA AFİYETLE TÜKETİNİZ İNŞALLAH


·         MALZEMELER:
·         Domates ( kırmızı etli domates)
·         tuz
·         zeytinyağı
·         Cam kavanoz
·         YAPILIŞI:
·         Domatesleri güzelce yıkayalım.
·         Kabukları çok kalınsa keselim ve elimizden geldiğince çekirdek yataklarını çıkaralım.
·         Domatesleri ya rende yardımıyla yada çok sulandırmadan robotta çekelim.
·         Geniş bir tencereye çekilmiş domatesleri alalım.
·         5 litrelik tencereye tepeleme  2 yemek kaşığı tuz
·         Ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağı koyalım
·         Domateslerimizi pişirmeye başlayalım.
·         Oluşan köpüklerini alalım.
·         Renkleri hafif dönmeye başlayınca ocağın altını çok kısalım.
·         Temiz ve kuru cam kavanozlara sıcakken dolduralım.
·         Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım ve kalan havanın çıkması için 1 gece, resimde görüldüğü gibi ters çevirerek bekletelim.
·         Kavanozlarımızı serin ve çok fazla güneş almayan yerde muhafaza edelim.
·         Kullanmaya başladığımız kavanozları açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.

DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağ 7986372160978188941

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık tam zamanı galiba. Salçaları yaptık da bu hafta da sosa geldi sıra. Notlarımı aldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, sizinde ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,ben daha başlamadım..Bu sene bende daha fazla yapacağım,geçen sene yetmedi..Ama ben biraz da şeker koyuyorum,çok güzel oluyor..tavsiye ederim..güle güle yiyin.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sizinde ellerinize sağlık; afiyetler olsun :)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. bende yaptım da ilk acemiliğim diye birde sizin tarifinizi görmemiştim neyse şimdilik yapmış bulundum bugün çıkayım da güzel kavanozlar alayım yarına beş kilom daha kaldı onları da sizin tarifinize göre yarın yapayım

    YanıtlaSil
  6. Kolay gelsin, sağlıkla afiyetle tüketiniz

    YanıtlaSil
  7. bozulup bozlumadığını nasıl anlarız peki?ben yaptım ama ilk deneyimdi bilemiyorum..

    YanıtlaSil
  8. Kapağını kapatırken fısss diye ses çıkmadıysa ve ters çevirdiğinizde herhangi bir sızıntı olmamışsa bozulmaz.Bunlar olmuşsa kapağı açtığınızda ekşi bir koku gelir.

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık.bende her sene yaparım. özellikle acil durumlarda kurtarıcı :) yalnız ben 1 yemek kaşığı kadar şekerde koyuyorum yanlış mı doğru mu bilmem ama sanki asitini alıyor..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item