REVANİ | Mutfak Ve Tatlar

REVANİ

KAKAOLU PORTAKAL SOSLU REVANİ Ben Revaniye her zaman kakao ve şerbetine ise portakal suyu ilave etmeyi tercih ediyorum. Bambaşka bir ...



KAKAOLU PORTAKAL SOSLU REVANİ
Ben Revaniye her zaman kakao ve şerbetine ise portakal suyu ilave etmeyi tercih ediyorum. Bambaşka bir aroma katıyor. Genelde de bir çok kek, kurabiye ve tatlılara limon veya portakal kabuğu rendesi kullanmayı ihmal etmem. Meyve tadı tatlıları daha hafifleştiriyor gibi gelir bana. Sizler tercih etmezseniz kakao ve portakal suyu kullanmayabilirsiniz. Yaz ayında da her markette portakal bulmak mümkündür.Afiyetler olsun :)

·         MALZEMELER:
·         4 adet yumurta
·         4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
·         4 Türk kahvesi fincanı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         4 Türk kahvesi fincanı irmik
·         4 Türk kahvesi fincanı un
·         1,5 paket kabartma tozu
·         1 limon kabuğu rendesi
·         2 yemek kaşığı kakao
·         ŞERBETİ İÇİN:
·         4,5 su bardağı su
·         4,5 su bardağı toz şeker
·         çeyrek limon suyu
·         yarım portakal suyu
·         yarım portakal kabuğu rendesi
·         YAPILIŞI:
·         İlk önce şerbeti yapalım.Tencereye  şeker ve suyu koyup kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 8- 10 dakika daha kaynatalım.
·         Limon suyunu katalım.
·         Altını kapattığımızda portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim.Soğumaya bırakalım.
·         Karıştırma kabına yumurtaları kıralım, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.
·         Şekeri  ekleyip, yoğurt kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
·         Yoğurt, ve sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini  ekleyip, çırpmaya devam edelim.
·         Elenmiş un ve kabartma tozunu  ekleyip karıştıralım.
·         İrmiği ilave edelim ve mikserin düşük ayarında karıştıralım.
·         Eğer kakao katmak isterseniz, bu harçtan 1 su bardağından az ayıralım. Ben Seramitok fırın tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadan harcı tepsiye döktüm. Kare borcam kullanacaksanız tepsiyi yağlayıp, hafif unlayıp harcı dökünüz.
·         Kakaoyu ekleyince güzelce mikserle çırpalım.
·         Desenli bir şekilde tepsideki harcımızın üstüne dökelim.( Ben kakaolu harcı önce tepsinin kenarlarına  şeritler yapıp, daha sonra enlemesine ve boylamasına çizgiler yaptım. Ortalarından bıçakla keser gibi çizikler attım.yaprak şekli oluştu. Benek benek dekorda  çok hoş oluyor.)
·         190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
·         Fırından çıkardığımız revaninin ilk sıcaklığı çıktığında  dilimlere keselim ,
·          ve soğuk şerbeti üzerine dökelim.
·         Dövülmüş ceviz, kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.

·         Misafiriniz gelecekse Revaniyi akşamdan yapıp, buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.AFİYET OLSUN








DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 2907858029249417366

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item