HAYDARİ
HAYDARİ Yapımı 5 dakika sürmeyen eski bir meze tarifidir. Ben bugün dereotu kullandım ama aynı yöntemle nane de kullanabilirsiniz. B...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/07/haydari.html
Yapımı 5 dakika sürmeyen eski bir meze tarifidir. Ben bugün dereotu kullandım ama aynı yöntemle nane de kullanabilirsiniz. Bu tarif peynirsizdir.
·
MALZEMELER:
·
500 gr süzme yoğurt
·
yarım demet dereotu
·
3-4 diş sarımsak
·
zeytinyağı
·
tuz
·
YAPILIŞI:
·
Dereotunu
yıkayalım.
·
Bir kaç dalını
süslemek için ayıralım ve geri kalanı ince kıyım doğrayalım.
·
Bir kapta süzme
yoğurdu güzelce çırpalım.
·
Ezilmiş sarımsak,
tuz ve dereotunu ve yeteri kadar da zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
·
Mezeyi, ister bir
kasede isterseniz benim gibi salatalık dilimlerinin üzerine Haydariyi krema
torbasının içine alıp dekorlu bir sunum yapabilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
Hiiim nefis bir görünüm, ellerinize saglik...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilsunum da nefiss elerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilBu görüntü nefis, ben naneli yapıyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)Ben de genelde naneli yaparım ama evde dereotu vardı. Biliyorsunuz Haydari hem dereotlu hem naneli yapılıyor. Tabii peynirli ve peynirsiz olarakta.Peynirsiz daha çok seviyorum :)
YanıtlaSilnefis ve kolay teşekkürler...
YanıtlaSil