ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI     Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine   çikolata sosu yerine meyve ...














ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
   Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine  çikolata sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
   
·         MALZEMELER:
·         1 litre süt
·         8 yemek kaşığı irmik
·         8 yemek kaşığı şeker
·         3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         1 paket vanilya
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 paket Bitter çikolata sosu
·         2 su bardağı süt veya su
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alalım.
·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.
·         Ben dilimli  seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz
·         YALNIZ PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok  az ıslatabilirsiniz.
·         Islattığımız kalıba sıcak muhallebiyi dökelim.
·         Ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
·         Buzdolabının normal rafında iyice soğuması için bekletelim.
·         Çikolata sosu için; bir tencereye çikolata sosu ve  süt veya suyu alalım.
·         Göz göz olana kadar pişirelim.
·         Ilınmaya bırakalım.
·         Soğuyan tatlımızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.
·         Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.
·         İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldıralım.
·         Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.

·         AFİYETLER OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

yeni 4765331373770743393

Yorum Gönder

  1. Harika görünüyor arkadaşım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cok severim benim profil resmimde bu tatli balim

    YanıtlaSil
  3. Sunum şahane ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. nefis bir görüntü.İrmiğinde rengi çok beyaz olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :)
    Aslında irmik fotoğrafta görünen renginden daha beyaz oldu.

    YanıtlaSil
  6. İnsana tatlı yeme hevesi veriyor,eminim tadı da harikadır;ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel şık bir pasta olmuş. ellerinize emeklerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Görsel lezzet şöleni bu olsa gerek!
    Şapka çıkarıyorum, tebrikler! Ayrıca fotoğraf kalitesi mükemmel!. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Ya ben ilk defa yapcam tatlı ve bu cok guzel görünuyor önce ellerinize saglik. Ayni sekil alsin istiyorum seramik kek kalibi derken şu normal her ewde olan annelerimizin kırmızı kek kaliplarindan mi ltfen cvp larsaniz sewinirim.

    YanıtlaSil
  10. Hayır,yeni çıkan kek kalıpları içi seramik tabanlı ama onu kullanmak zorunda değilsiniz. Borcam kaseyi ıslatmanız yeterli veya herhangi bir teflon kek kalıbını streç film ile kaplayıp hafif ıslatınız. Yalnız streç filmi çok düzgün seriniz.

    YanıtlaSil
  11. Anladim ama ben bu şekli alsin istiyorum o yüzden o kaliptan bulmam lazim tesekkr ederim.

    YanıtlaSil
  12. Selma Hanım görüntü kalitesi gerçekten tam on nümero ;) Hep bu kalitede yüksek çözünürlüklü fotoğraflar bekliyoruz.Bazılarının çok sönük olması tarifi tam yansıtamıyor.Bunu sizi üzmek için değil bilakis çok daha iyi yayınlar yapmanız için söylüyoz.Çünkü daha fazlasını hakkediyonuz.Yakında Bumerang ödülleri olacak.Oyumuz size.Hangi kategoride yarışacaksınız? Birincilik size yakışır.Çok çalışkan, güleryüzlü blog kategorisi varsa işte bu siz olursunuz! Başarılar Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim ama yorumunuz adsız gelmiş :( Fotoğraflar konusunda çok haklısınız, ilk fotolarım gerçekten başarısız :( Önceki cep telefonumdan çektiğim fotoğraflar. Şimdi ise hem fotoğraf makinamdan hem yeni telefonumdan çekiyorum :) Ve artık ışık ve dekorla ilgili daha tecrübeliyim.Bumerang ödülleri için geri sayım başladı, bakalım artık. Güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim :) Bu arada blogun yeni tasarımını nasıl buldunuz ? Yeşil rengi ?

    YanıtlaSil
  14. Harika gorunuyor en kisa zamanda denicem farkli tariflerinizi bekliyoruz

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Sizden ricam yapmış olduğunuz tariflerinizde kullandığınız kalıp ve diğer materyallerinde fotoğraflarınızı koymanız,bizde fikir sahibi oluruz,
    Ben denedim tadında sıkıntı yok ama şeklinde var ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Selma hanım,
      Çok teşekkür ederim.Tüm tarifleriniz de bekliyoruz;)sevgiyle kalın;)

      Sil
  16. bu lezzete bayılıyorum zaten..birde çikolata soslu olunca muhteşem olmuş..görüntü şahane ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  17. Yaptiginiz herseyi cok güzel sunuyorsunuz ,mükemmel olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  18. Hafta sonu misafirim vardı sunumu ve süslemeyide aynı sizin gibi yaptım muhteşem oldu ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Muhtesem olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  20. Belirtmek isterim ki çok tarifinizi yaptım ve hiçbirinde bir sorun yaşamadım. Hersey tadında ve guzel. Şimdi bu tarifinizi de gözüm kapalı Allahın izniyle güzel olacağını bilerek yapıyorum. Elinize kolunuza Sağlık. ..

    YanıtlaSil
  21. Nefis görünüyor.. irmikli tatlıları zaten çok severim. Çikolata sosu da o kadar yakışmış ki,, hemen yapası geliyor insanın..:) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  22. Seramik yerine silikon kek kalıplarından kulsansam olurmu acaba.ayrıca kabı ıslanmamızı söylemissiniz onun yerine kalıbı yağlasak nasıl olur

    YanıtlaSil
  23. Seramik yerine silikon kek kalıbı kullansak nasıl olur ve kalıbı ıslatmak yerine yağlasak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikon kek kalıbını ıslatabilirsiniz ama yağlamayınız..Sütlü tatlı yoksa yağlı olur

      Sil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item