ETLİ KARIŞIK DOLMA | Mutfak Ve Tatlar

ETLİ KARIŞIK DOLMA

ETLİ KARIŞIK DOLMA ( 14 adet) Benim tercihim her zaman zeytinyağlı dolmadan  yana olsa da bu tarifte çok başarılı.



ETLİ KARIŞIK DOLMA ( 14 adet)
Benim tercihim her zaman zeytinyağlı dolmadan  yana olsa da bu tarifte çok başarılı.

·         MALZEMELER:
·         1 Su bardağı pirinç
·         300 gr. kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         Yarım demet maydanoz
·         yarım demet dere otu
·         1 Çorba kaşığı salça
·         1 kahve fincan sıvı yağ
·         Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon
·         Dolmalık biber
·         Kırmızı biber
·         kabak ( Ben Girit Kabağı kullandım.)
·         patlıcan
·         Not: Ben karışık dolma yaptım ama bu iç malzemeyle her dolma içi olarak kullanabilirsiniz.
·         SOSU İÇİN:
·         1 küçük adet rende kuru soğan
·         1 tatlı kaşığı salça
·         1 tatlı kaşığı tereyağı
·         YAPILIŞI:
·         Bir kabın içine kıymayı ince kıyım doğranmış soğan,maydanoz ve dereotunu , yıkayıp süzülmüş pirinci, sıvı yağı ,salça ve baharatları alalım.
·        Ve güzelce yoğurarak dolma içini hazırlayalım.
·         Temizlenmiş biber, patlıcan,kabak,kırmızı biberin içlerini yeter kadar dolduralım.
·         Üzerlerini dilim kesilmiş domatesle kapak yapalım.
·         Yayvan bir tencereye tereyağını alıp eritelim ve rende soğanı hafif pembeleştirelim.
·         Salçayı ekleyelim 1-2 kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
·         Dolmaları dik gelecek şekilde tencereye dizelim.
·         Dolmaların yarısına gelecek şekilde sıcak su koyalım ve üzerlerine bir tabak kapatalım.
·         Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte dolmalarımızı pişirelim.
·         Yanında sade veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapalım.
·         AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 2969769556794552942

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item