PRATİK KIYMALI BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

PRATİK KIYMALI BÖREK

PRATİK KIYMALI BÖREK Ben bu tarz böreklerde tam yufka yerine yarım  yufka kullanmayı tercih ediyorum. Daha ince olduğundan  içinin d...




PRATİK KIYMALI BÖREK
Ben bu tarz böreklerde tam yufka yerine yarım  yufka kullanmayı tercih ediyorum. Daha ince olduğundan  içinin daha güzel piştiğine inanıyorum. Ve bir de yufkaları birbirine çok sıkı dolamamanızı öneririm ki güzelce kızarsın. Kıymalı harca kuş üzümü- fıstık veya patates ekleyebilirsiniz. Hepsi de ayrı tatlarda lezzetli oluyor.

·         MALZEMELER:
·         3 adet yufka
·         SOSU İÇİN:
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 adet yumurta
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN.
·         350- 400 gr kıyma
·         2 adet kuru soğan
·         tuz- karabiber
·         sıvı yağ
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·         YAPILIŞI:
·         Kıymayı az sıvı yağda topaklanmasına izin vermeden kıyma suyunu çekene kadar eze eze  kavuralım.
·         Üzerine ince kıyım doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
·         Tuz ve karabiberle tatlandıralım.
·         Yufkaları ikiye bölelim.
·         Her bir YARIM yufkanın üzerine yeteri kadar çırptığımız sos malzemesinden sürelim.
·         Uzun bir kenarına iç malzemeden koyalım ve kenar uçları hafifçe içe doğru katlayıp, rulo şeklinde saralım. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir tepsiye tam ortadan başlayarak kol böreği şeklinde ( Spiral) dolayalım. Diğer yufkaları da önceki yufkanın bitiminden başlayarak dolamaya devam edelim
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar  pişirelim. Sıcak servis yapalım yapalım.

·        AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

pratik börek 6060318315866646320

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item