PRATİK SODALI ÇITIR BÖREK

{[['']]}

 PRATİK SODALI  ÇITIR  BÖREK
Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendiler :) Fırından çıktığındaki sıcacık çıtır çıtır bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. AFİYETLER OLSUN



·         MALZEMELER:
·         4 adet yufka
·         yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
·         50 gr eritilmiş tereyağı veya  margarin
·         1,5-2 su bardağı galeta unu
·         1 şişe maden suyu
·         İÇ MALZEMESİ:
·         Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben kıymalı ve patatesli börekler yaptım.

·         YAPILIŞI:
 Yufkaları dörde keselim. Yani 16 parça üçgen yufkamız olacaktır
 Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürelim.

 Ve ikiye katlayalım

 Geniş  ucuna iç harçtan koyalım.
 Her iki ucunu hafifce içe katlayalım.
 Sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) saralım.
 Böreğimizi sardık.
 Eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin her yanına yağ karışımını sürelim.
 Sonra tamamen maden suyuna,
 ve yine tamamen galeta ununa bulayalım.
  Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.


AFİYETLER OLSUN
Yazıyı paylaşın :

18 yorum:

  1. bu saatte iştahım kabardı resmen..tariflerinizin birçoğunu deniyorum..paylaşımlarınız için teşekkürlerr :D http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ahh ellerinize sağlık. Birde galeta unu yerken dökülmese. Ben poğaçadada .. Şu numaralı bir poğaça varya onuda yapmıştım geçen yıl yazarlık yaptığım sitede yayınlanmıştı. AMA galeta unları hep dökülüyordu. acaba maden suyu dahamı etkili oluyor. poğaçalarıda batırrıp yapsak olurmu sizce..
    ,Nefis çıtır çıtır görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  3. Maden suyuna buladığımız için galeta ununu tutuyor ve dökülmüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık.. Çıtır çıtır enfes olmuşlar.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. TEŞEKKÜR EDERİM :) İZMİR'E SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  6. galeta ununun dökülmemesi çok iyi o halde bunu nor olarak tutayım ben..

    YanıtlaSil
  7. bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirsek olur mu

    YanıtlaSil
  8. cok tesekkür ederim bugün akşam hazırlayıp yarın misafirlerim icin pişireceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. nefis olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. GERCEKTEN TEBRIK EDIYORUM SIZI . ZAMN AYIRIP BIZIM İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNUYORSUNUZ. AKSAM EWE GITTIGIMDE ILK YAPACAGIM İŞ BU OLCAK :)) TEKRAR TESEKKURLER

    YanıtlaSil
  11. Enfes gozukuyor.bende deneyecegim

    YanıtlaSil
  12. çok güzel görünüyor deneyeceğim

    YanıtlaSil
  13. Tariflerinizin hepside çok güzel çoğunu denedim herkez ya nereden buluyorsun bu kadar güzel tarifleri diyorlar herkez bana oturmaya gelmek için can atıyorlar

    YanıtlaSil
  14. a çok sevindim...çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık çok lezzetli bir börek olmuş

    YanıtlaSil
  16. bU BÖREKLERE BAYILIYORUM. G+ YAPMAYA GELDİM.. Tam oğluma göre .. :)

    YanıtlaSil

 
Support : Şablon Tasarım
Copyright © 2013-2014-2015. Mutfak Ve Tatlar - Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz yazı ve görsel alıntısı yapılamaz.
Şablon Uyarlama : Sakarpiyon Fotoğraf-Günce-Tasarım