PRATİK SODALI ÇITIR BÖREK
PRATİK SODALI ÇITIR BÖREK Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendiler :) Fırından çıktığındaki sıcacık çıtı...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/pratik-sodali-citir-borek.html
PRATİK SODALI ÇITIR BÖREK
Misafirlerime yaptığım nefis böreklerim. İnanın herkes çok beğendiler :) Fırından çıktığındaki sıcacık çıtır çıtır bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. AFİYETLER OLSUN
·
MALZEMELER:
·
4 adet yufka
·
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
·
50 gr eritilmiş
tereyağı veya margarin
·
1,5-2 su bardağı
galeta unu
·
1 şişe maden suyu
·
İÇ MALZEMESİ:
·
Arzu ettiğiniz bir
iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben kıymalı ve patatesli börekler yaptım.
·
YAPILIŞI:
Yufkaları dörde keselim. Yani 16 parça üçgen yufkamız olacaktırHer bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürelim.
Ve ikiye katlayalım
Geniş ucuna iç harçtan koyalım.
Her iki ucunu hafifce içe katlayalım.
Sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) saralım.
Böreğimizi sardık.
Eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin her yanına yağ karışımını sürelim.
Sonra tamamen maden suyuna,
ve yine tamamen galeta ununa bulayalım.
Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
AFİYETLER OLSUN
bu saatte iştahım kabardı resmen..tariflerinizin birçoğunu deniyorum..paylaşımlarınız için teşekkürlerr :D http://mrlgrck74.blogspot.com/
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilAhh ellerinize sağlık. Birde galeta unu yerken dökülmese. Ben poğaçadada .. Şu numaralı bir poğaça varya onuda yapmıştım geçen yıl yazarlık yaptığım sitede yayınlanmıştı. AMA galeta unları hep dökülüyordu. acaba maden suyu dahamı etkili oluyor. poğaçalarıda batırrıp yapsak olurmu sizce..
YanıtlaSil,Nefis çıtır çıtır görünüyorlar..
Maden suyuna buladığımız için galeta ununu tutuyor ve dökülmüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çıtır çıtır enfes olmuşlar.. Sevgiler..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM :) İZMİR'E SEVGİLER...
YanıtlaSilgaleta ununun dökülmemesi çok iyi o halde bunu nor olarak tutayım ben..
YanıtlaSilbir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirsek olur mu
YanıtlaSilEvet canım.
YanıtlaSilcok tesekkür ederim bugün akşam hazırlayıp yarın misafirlerim icin pişireceğim ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefis olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGERCEKTEN TEBRIK EDIYORUM SIZI . ZAMN AYIRIP BIZIM İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNUYORSUNUZ. AKSAM EWE GITTIGIMDE ILK YAPACAGIM İŞ BU OLCAK :)) TEKRAR TESEKKURLER
YanıtlaSilEnfes gozukuyor.bende deneyecegim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor deneyeceğim
YanıtlaSilTariflerinizin hepside çok güzel çoğunu denedim herkez ya nereden buluyorsun bu kadar güzel tarifleri diyorlar herkez bana oturmaya gelmek için can atıyorlar
YanıtlaSila çok sevindim...çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli bir börek olmuş
YanıtlaSilbU BÖREKLERE BAYILIYORUM. G+ YAPMAYA GELDİM.. Tam oğluma göre .. :)
YanıtlaSil