BAL BADEM TATLISI
BAL BADEM TATLISI Tadına doyamayacağınız çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifidir.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/bal-badem-tatlisi.html
BAL BADEM TATLISI
Tadına doyamayacağınız çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifidir.
·
MALZEMELER:
·
250 gr tereyağı veya margarin
(Oda sıcaklığında)
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
1 su bardağı toz
şeker
·
2 yumurta
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
·
aldığı kadar un
·
ÜZERİ İÇİN:2 YEMEK
KAŞIĞI KADAR İRMİK
·
ŞERBETİ İÇİN:
·
5 su bardağı toz
şeker
·
5,5 su bardağı su
·
çeyrek limon
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle
şerbetimizi yapalım.Şekeri,suyu ve limonu 10 dakika kadar kaynatıp,soğumaya
bırakalım.
·
HAMURUN YAPILIŞI:
·
Tüm malzemeler
karıştırma kabında güzelce yoğuralım.
·
Kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edelim.
·
Hamurdan parçalar
koparılıp, baş parmak ebadında şekillendirelim..
·
Üzerini hafif
irmiğe bulayalım..
·
Yağlanmış tepsiye
aralıklarla sıralayıp 180 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
·
Soğuk şerbeti ilk
sıcaklığı çıkan sıcak tatlımızın üzerine dökelim.
·
Soğuyup, şerbeti
içine çekince servis edelim.
·
AFİYET OLSUN
şeker hastalarını da düşünün. Bu kadar yağ bukadar şeker çok . Herkese zararlı Ama çok güzel bir tatlı olduğu kesin
YanıtlaSilGörüntüye de doyamadım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ama bu zaten şeker hastalarına göre bir tarif değil ki. Yağ ve şeker oranı ise fazla değil, 2 tepsi tatlı çıkıyor. Ölçüleri yarı yarıya veya daha az kullanabilir. Yalnızca daha az tatlı çıkar.
YanıtlaSilBEN AYNI TARİFİ HAMURUNDA HİÇ ŞEKER OLMADAN YAPIYORUM HER YAPTIĞIM KİŞİ TARİFİNİ İSTİYOR SİZİNDE ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil