BAL BADEM TATLISI

BAL BADEM TATLISI Tadına doyamayacağınız çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifidir.



BAL BADEM TATLISI
Tadına doyamayacağınız çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifidir.

·         MALZEMELER:
·         250 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı toz şeker
·         2 yumurta
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         aldığı kadar un
·         ÜZERİ İÇİN:2 YEMEK KAŞIĞI KADAR İRMİK
·         ŞERBETİ İÇİN:
·         5 su bardağı toz şeker
·         5,5 su bardağı su
·         çeyrek limon
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle şerbetimizi yapalım.Şekeri,suyu ve limonu 10 dakika kadar kaynatıp,soğumaya bırakalım.
·         HAMURUN YAPILIŞI:
·         Tüm malzemeler karıştırma kabında güzelce yoğuralım.
·         Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
·         Hamurdan parçalar koparılıp, baş parmak ebadında şekillendirelim..
·         Üzerini hafif irmiğe bulayalım..
·         Yağlanmış tepsiye aralıklarla sıralayıp 180 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
·         Soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan sıcak tatlımızın üzerine dökelim.
·         Soğuyup, şerbeti içine çekince servis edelim.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 5235822176317977162

Yorum Gönder

  1. şeker hastalarını da düşünün. Bu kadar yağ bukadar şeker çok . Herkese zararlı Ama çok güzel bir tatlı olduğu kesin

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ama bu zaten şeker hastalarına göre bir tarif değil ki. Yağ ve şeker oranı ise fazla değil, 2 tepsi tatlı çıkıyor. Ölçüleri yarı yarıya veya daha az kullanabilir. Yalnızca daha az tatlı çıkar.

    YanıtlaSil
  3. BEN AYNI TARİFİ HAMURUNDA HİÇ ŞEKER OLMADAN YAPIYORUM HER YAPTIĞIM KİŞİ TARİFİNİ İSTİYOR SİZİNDE ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item