ANTAKYA SİNİ KEBABI
ANTAKYA SİNİ KEBABI Sevgili Aysun Özden Bekmez ' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür deriz; ellerinize sağlık :)
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/04/antakya-sini-kebabi.html
ANTAKYA SİNİ KEBABI
Sevgili Aysun Özden Bekmez ' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür deriz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
750 gr.dana kıyma et
birkaç diş sarımsak
1 baş soğan
1 demet maydanoz
2-3 adet biber
üzeri için
2 adet patates,
1-2 adet domates
salça, kimyon,tuz, karabiber, toz biber.
YAPILIŞI:
Et kıyma olsa da ben evde robotta 1 kere daha çektirip özleştiririm dağılmasın diye.Soğan, sarımsak, maydanozu, yeşil biberi doğrayın veya robotta çekin. Kıymayla karıştırıp yoğurun biraz. İçine tuzu azıcık salçayı baharatları karıştırın.Tepsiye pizza gibi basın hatta yanlara doğru kayık gibi kaydırabilirsiniz.Üzerine doğranmış patatesi,4 'e bölünmüş soğanı , 2 -3 adet biberi, 4' e bölünmüş domatesleri koyun. Salçalı suyu katmadan önce 180 derecelik fırına koyuyorum et biraz çektikten sonra salçalı suyu koyup tekrar fırınına veriyorum AFİYET OLSUN:
Görüntüsü herşeyi anlatmaya yetiyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle,
YanıtlaSilNefis görünüyor nefis.. Bayıldım bu tarife Aysun Hanımın ellerine sağlık..
YanıtlaSiloh oh oh, muhteşem bişey bu...
YanıtlaSil