SADRAZAM LOKUMU | Mutfak Ve Tatlar

SADRAZAM LOKUMU

SADRAZAM LOKUMU Sevgili Derya Mevlüt Ay bizlerle güzel bir tarif paylaştılar. Ellerine sağlık canım :)  Bu tarifi yapmak hem çok kol...





SADRAZAM LOKUMU
Sevgili Derya Mevlüt Ay bizlerle güzel bir tarif paylaştılar. Ellerine sağlık canım :)
 Bu tarifi yapmak hem çok kolay hem de zordur. Ben büyük boy fırın tepsisi kullanmanızı öneririm. Kek piştiğinde ince olmalıdır, kalın olursa rulo şeklinde sarmak zor olabilir ve kırılır.



MALZEMELER.
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada ara sıra karıştırmakta fayda var
. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30 cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rulo haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını Hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

sultan 7294159594131105717

Yorum Gönder

  1. Derya Hanımın ellerine sağlık. sİZİN EMEKLERİNİZE SAĞLIK.Çok güzel bir TARİF

    YanıtlaSil
  2. Derya hanım genç yaşına rağmen gerçekten çok marifetli.

    YanıtlaSil
  3. ben krema icine surdukden sonra kremsantıye bulayıp hındıstan cevızıne buluyorum adıda kar beyazıdır yaptımda paylasırım tarıfımı .ellerınıze saglık derya hanım

    YanıtlaSil
  4. bunu benım kestım sekılınde tam tersımı kesıyor selma abla yoksa benım kı gıbı olurmu arkadasım yaptıda onda yedım yapcam bakım dedım sızdekıne

    YanıtlaSil
  5. Büyük fırın tepsisinde pandispanyayı yapalım. Piştikten sonra boydan kesiyoruz ve iki parça elde ediyoruz. Sıcakken ikisinide rıulo şeklinde sarıyoruz, daha sonra açıp içlerine kremayı sürüp, tekrar rulo şeklinde saralım, 2 cm genişliğinde keselim, önce süte sonra Hindsan cevizine bulayalım.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item