PASTANE POĞAÇASI | Mutfak Ve Tatlar

PASTANE POĞAÇASI

PASTANE POĞAÇASI Pastane poğaçasını sevmeyen var mıdır bilmiyorum. Beni hep çocukluğuma götürür.Önceden bu tür poğaçalar yalnız...



PASTANE POĞAÇASI
Pastane poğaçasını sevmeyen var mıdır bilmiyorum. Beni hep çocukluğuma götürür.Önceden bu tür poğaçalar yalnızca pastanelerden alınırdı.Annem bazen  sade poğaça alır, içine eski kaşar dilimi koyup tost makinasında bastırırdı ,kahvaltı ve ikindi çaylarında tadına doyum olmazdı. Annemin çok işi olduğu birgün ansızın gelen misafir için bizi yakındaki pastaneye gönderdi, sade poğaça aldırdı. İçine, hazırda olan bol soğanlı ,karabiberli kıyma kavurması  koydu, Bizler ve misafirler bayılmıştık :)



 MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet yumurta ( Bir sarısı üste sürülecek)
1 paket yaş maya ( 42 gr)
1çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
peynir- maydanoz
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına unu alalım ve ortasını havuz gibi açalım.
Unun üzerine tuz ve şekeri serpelim
Havuzun içine  ılık su, ılık süt  ve yaş mayayı alıp,mayayı eriyinceye kadar karıştıralım.
Yağ, yumurtayı ekleyelim.
Yavaş yavaş yandaki unları ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayalım
Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtüp 10 dakika kadar ılık bir ortamda mayalandıralım.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp  ve unlu zeminde mayalanmasını bekleyelim.

 Mayalanan bezeleri elimizle bastırarak açalım

 ve elimizin kenarıyla ortasına bastırarak çukur oluşturalım.

 Oluşan bu çukura,

 peynir ve ince kıyım maydanoz karışımından yeteri kadar koyalım.

 İkiye katlayalım

 ve yine elimizin kenarıyla uç kısımdan biraz içeriye doğru bastırarak çukurlaştıralım.

 Yandan görünen şekli

 Önden dudak şeklinde görünüyor.

 Yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla dizelim.
 Üzerine, ayırdığımız yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı sıvı yağ koyup, yumurta fırçası ile poğaçaların üzerine sürelim.
Çatalla boydan boya çizikle atarak dekor verelim..Ilık bir ortamda 10 dakika daha mayalandırıp, 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
 AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

yaş maya 8318472817990472516

Yorum Gönder

  1. harika olmuş elinize sağlık. bugün öğle yemeği yemedim canım istemdi :) çay içiyorum şuan bi iki tane nefis poğacanızdan olsa fena olmazdı ama napalım resime bakarak iç geçiriyorumm :)

    YanıtlaSil
  2. İşte bu elinize sağlık.Detaylı anlatım da süper
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. süper bi görüntü
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Oohhh nepnefis , poğaçaya bayılırım özelikle peynirli olana , canım çekti resmen ellerine sağlık ;-)

    YanıtlaSil
  5. abla instanty maya kullansam olur dımı yas maya kullanmıyorum da

    YanıtlaSil
  6. abla instanty maya olur dımı

    YanıtlaSil
  7. İremcim instant maya da olur ama bu tür tariflerde yaş maya daha başarılı oluyor

    YanıtlaSil
  8. Denedim cok güzel oldu cocuklar ve beyim beyendi
    Tarifiniz icin tesekkürler yeni tarifler bekleriz yazarsaniz seviniriz

    YanıtlaSil
  9. süper tarif mutlaka deniyce

    YanıtlaSil
  10. süper deniycem

    YanıtlaSil
  11. yagi azaltma imkanimiz varmi ?

    YanıtlaSil
  12. :( Malzeme oranları tam gelyor

    YanıtlaSil
  13. saol tesekkur ederim tarıf için polonyada pastane olmadıgından tarıflerinle idare ediyorum :))

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    Bu tarifi defalarca denedim harika oluyor gercekten. Biz Amerika'dayiz gercekten pastane pogacasi lezzeti yasatiyor bize. Esim bayiliyor ve tabi yaptigim herkes. Tarif icin coook tesekkurler. Ayrica instant maya ile de cok guzel oluyor merake den varsa ilik sue sekeri katip mayayi da ekleyip 6,7 dakika beklerseniz maya kabar kabar oluyo sonra diger malzemeler... Sonuc goruntu ayni tadi da eminim aynidir :)

    Neslihan

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item