KREMALI PASTANE KURABİYESİ | Mutfak Ve Tatlar

KREMALI PASTANE KURABİYESİ

KREMALI PASTANE KURABİYESİ En popüler kurabiye tarifimdir :) Tanıdıklarımın bir toplantıları olduğunda ( Doğum günü, nişan, mevlüt vs)...




KREMALI PASTANE KURABİYESİ
En popüler kurabiye tarifimdir :) Tanıdıklarımın bir toplantıları olduğunda ( Doğum günü, nişan, mevlüt vs), bu kurabiyeyi yapar götürürüm. Çok bereketli bir tariftir.  Her tadanın çok beğendiğini  belirtmek isterim. Yapımı eğlenceli fakat bir o kadar da oyalayıcıdır.  Her denediğinizde aynı başarıyı elde ederseniz. Krema hamuru yumuşattığından ertesi gün kurabiye yumuşar. Bu yüzden  o gün tüketeceğiniz kadarına marmelat veya krema  kullanınız, ertesi gün  ilave edersiniz. Şimdiden afiyet olsun :)



HAMUR MALZEMELERİ:
1 paket oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
5- 5,5 su bardağı un
( HAMURUN YARISINI KAKAOLU YAPMAK İSTEYENLER,2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO KULLANABİLİRLER.)
KREMASI:3,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
ÖN BİLGİ:
Bu tarif pastaneden alınmıştır.Hamurunu her anlamda çok beğeneceksiniz.Ben bu şekilde hazırladım ama sizler bunu dilediğiniz her kalıpla çalışabilirsiniz.Hamurunuzun yarısını beyaz, yarısını kakaolu kullanabilirsiniz.Ayrıca kremasını beyaz yerine kakaolu da yapabilirsiniz.(Yukarıdaki beyaz kremaya 2-3 kaşık kakao katabilirsiniz.)
Örneğin: Kurabiyenizi beyaz yapacaksanız, kremasını kakaolu yapın.Ya da krema yerine kurabiyenizin içine marmelat sürün. Hamuru merdaneyle açıp, değişik kalıplarla kesip, bir tanesinin üzerine krema veya marmelat sürün, diğer parçayla üzerini kapatın.Yine özellikle kalp kalıbıyla çok şık oluyor.
 HAMURUN YAPILIŞI:
Karıştırma kabına öncelikle yağımızı alalım,iyice ezelim.Yumurtaları,yoğurdu, sıvı yağını, şekerini katıp,güzelce karıştıralım.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
 Kullandığım tırtıl kalıp. Marketlerde ve pazarlarda çok uygun fiyata satılıyor.
 Kalıbın içine yeteri kadar hamur koyalım ve baş parmağımızla hamura bastırarak kalıptan çıkaralım.



 Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.180 derecelik fırında pişirdim. Ben hamura  3-4 kaşık kakao ekledim. Eğer beyaz hamur kullanacaksanız hafif pembeleşince fırından çıkarın.
 Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
 KREMANIN YAPILIŞI:
Yağ hariç tüm krema malzemelerini bir tencereye alıp, orta hararetli ateşte karıştırarak pişirelim.Göz göz olunca altını kapatıp, yağımızı ilave edelim.Mikserle iyice çırpalım.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra tek kurabiyemizin üzerine krema sürelim,
 diğer bir kurabiye ile üzerini kapatalım.
 Çift olan kurabiyemizin bir ucunu kremaya bulayıp,
Hindistan cevizi ya da dövülmüş ceviz- fındık veya dövülmüş antep fıstığına bulayalım. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tırtıl 8686470766890101645

Yorum Gönder

  1. Bayılırım bu kurabiyeye...
    Ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Bir cesaret edemediğim tarifde Tırtık kurabiye. Kalıbımda çokdan dır hazır ama. Bakalım ne zaman yapacağım. Siizn gibi sıkamam diye korkuyorum. Çok güzel yapıyorsunuz maşaALLAH. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bu tarifinizi severek yapıyorum......çok güzel oluyor arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil


  4. bu tarifinizi severek yapıyorum......çok güzel oluyor arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim......

    YanıtlaSil
  5. bu tarifinizi severek yapıyorum......çok güzel oluyor arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item