ISPANAKLI İRMİK TATLISI
ISPANAKLI İRMİK TATLISI Yeşil ve beyazın muhteşem uyumu...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/02/ispanakli-irmik-tatlisi.html
ISPANAKLI İRMİK TATLISI
Yeşil ve beyazın muhteşem uyumu...
·
MALZEMELER:
·
15-17 yaprak ıspanak
·
1 su bardağı su
·
4 su bardağı süt
·
9 yemek kaşığı
irmik
·
8 yemek kaşığı
şeker
·
1 paket vanilya
·
KREMASI İÇİN:
·
3 su bardağı süt
·
2 yemek kaşığı un
·
2 yemek kaşığı
nişasta
·
1 çay bardağı şeker
·
1 paket vanilya
·
YAPILIŞI:
·
Ispanak
yapraklarımızı 1 su bardağı su ile rondoda çekiyoruz.
·
Bir tencereye,
sütü, tel süzgeçten geçirdiğimiz ıspanak suyunu, irmiği , şekeri ilave edip
koyulaşana kadar pişiriyoruz.
·
Son aşamada
vanilyayı ekliyoruz.
·
Orta boy borcamı
ıslatıp tatlımızı döküp soğumaya bırakıyoruz.
·
KREMA malzemelerini orta hararetli ateşte muhallebi
kıvamında pütürsüz bir şekilde pişirelim ve ilk sıcaklığı çıktığında tatlımızın
üzerine dökelim.
·
Tatlı soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis
yapalım.
·
NOT: Krema yerine,
vanilyalı puding kullanabilirsiniz
·
NOT: Ben tatlımın
üzerine toz antep fıstığı ve pirinç antep fıstığı kullandım.
Çok güzel.. Ellerinize sağlık. Afiyetle..
YanıtlaSilRenkler muhteşem.. Çok lezzetli görünüyor.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil