TEL KADAYIF

 TEL KADAYIF Canımız şerbetli bir tatlı istediğinde bana en kolay Tel Kadayıf yapmak gelir. Yapımı zaman almayan ve kısa sürede içini ...




 TEL KADAYIF
Canımız şerbetli bir tatlı istediğinde bana en kolay Tel Kadayıf yapmak gelir. Yapımı zaman almayan ve kısa sürede içini çeken bir tatlıdır. Ben  kendi fırın tepsimize ve kendi damak tadımıza göre şerbetini ayarladım. Benim midi fırın tepsi ölçüm 40 x 25 ve bu ölçüler  tepsimize denk geliyor. Örneğin; 500 gr.tel kadayıf kullanacaksanız şerbet için ,su  ve şekeri 5 su bardağı kullanınız yağ oranında 150 gr. kullanabilirsiniz. Yani her 100 gr.için 1 su bardağı ölçüleri denk geliyor. Daha da nar gibi kızarmasını sterseniz tepsiyi yağladıktan sonra  tepsiye çok az pekmez sürebilirsiniz. Ben gerek görmüyorum.  AFİYET OLSUN


MALZEMELER:
400 gr.yaş tel kadayıf
125 gr. tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu


YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
Kadayıflarımızı tel tel ayıralım ve bıçak yardımıyla ince ince kıyalım


Erittiğimiz tereyağı veya kıydığımız kadayıfı bir kapta güzelce harmanlayalım.


Tepsimizi tereyağı ile yağlayalım. Kadayıfımızın yarısını tepsimize yayalım.


ve üzerine diğer tepsiyi  iyice bastırıp  presleyelim.


Kadayıflar iyice bastırdıktan sonra,


Üzerine  irice çekilmiş iç malzemesini serpelim.


Kalan diğer kadayıfları da üzerlerine serelim.


Ve yine iyice bastırıp presleyelim.


180 derecelik önceden sınmış fırında üzerleri  nar gibi olana dek pişirelim.


Üzerleri kızarmış kadayıfımızı  fırından çıkarıp,


Aynı  ölçülerde yine tereyağı ile yağlanmış diğer tepsiyi üzerine kapatıp ters çevirelim


Gördüğünüz ters çevirdiğimiz kadayıfımız  kalıp gibi  ve altının da üzeri gibi kızarması için  tekrar fırına veriyoruz.



Altı ve üstü artık nar gibi kızarmış kadayıfımızı fırından çıkarıyoruz.


Ve dilim dilim kesiyoruz.

  Dilimledikten sonra, ilk sıcaklığı çıktığında soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz


 Şerbetinin çekmesini bekliyoruz. Soğumaya yakın tatlının üzerini örtebilirsiniz. Eğer sıcakken örterseniz kadayıf hamurlaşır :(


Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tel 2186792637256541439

Yorum Gönder

  1. Ohh miss çıtır çıtır ne güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) İçi yumuşak üzeri hafif çıtır

    YanıtlaSil
  3. Çoook severim kadayıfııı eline sağlık güzel ayrıntılar vermişsin tarifler ilgili ters çevirme fikrini sevdim. Tekrar eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. oo cok severim ben altını yağlarken bıraz pekmez sürüyorum o zaman cevırmrye gerek kalmıyor

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :) Çevirmemizdeki amaçlardan biri de kadayıfın altının ve üstünün dümdüz olması.

    YanıtlaSil
  6. Simdiye kadar cok kadayif tatlisi yaptim hep hamur oldu bu verdiginiz tarifi yaptim uc defa inanki okadar guzel olduki sormayin herkes hazir zannetti tarif icin coookkkkkkk tsk ederim canim iyiki varsin ellerine saglik okadar guzel ayrintili veriyonuzki tskler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor en yakın zamanda inşallah yapacağım allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık harika görünüyor Selma hanım tepsi küçük boy mu büyük boy mu ?

      Sil
  9. Rahmetli dedem çok severdi ve yapardı mekanı Cennet olsun ... Selma hanım ellerinize sağlık harikulade görünüyor.. ben de bayılırım kadayıfa ayrıca çiğden de yemesini çok severim :D hayırlı bayramlar <3 Serap Eşkin Karadeli

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar iştah açıcı görünüyor....

    YanıtlaSil
  11. her yaptığımda şerbeti az oluyor. sizinki nasıl acaba? şerbeti altına çekip üstü kuru kalmasın istiyorum.

    YanıtlaSil
  12. fırın tepsisi büyük boy mu acaba

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item