TEL KADAYIF
TEL KADAYIF Canımız şerbetli bir tatlı istediğinde bana en kolay Tel Kadayıf yapmak gelir. Yapımı zaman almayan ve kısa sürede içini ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/01/tel-kadayif.html
TEL KADAYIF
Canımız şerbetli bir tatlı istediğinde bana en kolay Tel Kadayıf yapmak gelir. Yapımı zaman almayan ve kısa sürede içini çeken bir tatlıdır. Ben kendi fırın tepsimize ve kendi damak tadımıza göre şerbetini ayarladım. Benim midi fırın tepsi ölçüm 40 x 25 ve bu ölçüler tepsimize denk geliyor. Örneğin; 500 gr.tel kadayıf kullanacaksanız şerbet için ,su ve şekeri 5 su bardağı kullanınız yağ oranında 150 gr. kullanabilirsiniz. Yani her 100 gr.için 1 su bardağı ölçüleri denk geliyor. Daha da nar gibi kızarmasını sterseniz tepsiyi yağladıktan sonra tepsiye çok az pekmez sürebilirsiniz. Ben gerek görmüyorum. AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
400 gr.yaş tel kadayıf
125 gr. tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
Kadayıflarımızı tel tel ayıralım ve bıçak yardımıyla ince ince kıyalım
Erittiğimiz tereyağı veya kıydığımız kadayıfı bir kapta güzelce harmanlayalım.
Tepsimizi tereyağı ile yağlayalım. Kadayıfımızın yarısını tepsimize yayalım.
ve üzerine diğer tepsiyi iyice bastırıp presleyelim.
Kadayıflar iyice bastırdıktan sonra,
Üzerine irice çekilmiş iç malzemesini serpelim.
Kalan diğer kadayıfları da üzerlerine serelim.
Ve yine iyice bastırıp presleyelim.
180 derecelik önceden sınmış fırında üzerleri nar gibi olana dek pişirelim.
Üzerleri kızarmış kadayıfımızı fırından çıkarıp,
Aynı ölçülerde yine tereyağı ile yağlanmış diğer tepsiyi üzerine kapatıp ters çevirelim
Gördüğünüz ters çevirdiğimiz kadayıfımız kalıp gibi ve altının da üzeri gibi kızarması için tekrar fırına veriyoruz.
Altı ve üstü artık nar gibi kızarmış kadayıfımızı fırından çıkarıyoruz.
Ve dilim dilim kesiyoruz.
Dilimledikten sonra, ilk sıcaklığı çıktığında soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz
Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Ohh miss çıtır çıtır ne güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) İçi yumuşak üzeri hafif çıtır
YanıtlaSilÇoook severim kadayıfııı eline sağlık güzel ayrıntılar vermişsin tarifler ilgili ters çevirme fikrini sevdim. Tekrar eline sağlık.
YanıtlaSiloo cok severim ben altını yağlarken bıraz pekmez sürüyorum o zaman cevırmrye gerek kalmıyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Çevirmemizdeki amaçlardan biri de kadayıfın altının ve üstünün dümdüz olması.
YanıtlaSilSimdiye kadar cok kadayif tatlisi yaptim hep hamur oldu bu verdiginiz tarifi yaptim uc defa inanki okadar guzel olduki sormayin herkes hazir zannetti tarif icin coookkkkkkk tsk ederim canim iyiki varsin ellerine saglik okadar guzel ayrintili veriyonuzki tskler
YanıtlaSilÇok sevindim; afiyetler olsun :)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel gözüküyor en yakın zamanda inşallah yapacağım allaha emanet olun
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyor Selma hanım tepsi küçük boy mu büyük boy mu ?
SilRahmetli dedem çok severdi ve yapardı mekanı Cennet olsun ... Selma hanım ellerinize sağlık harikulade görünüyor.. ben de bayılırım kadayıfa ayrıca çiğden de yemesini çok severim :D hayırlı bayramlar <3 Serap Eşkin Karadeli
YanıtlaSilNe kadar iştah açıcı görünüyor....
YanıtlaSilher yaptığımda şerbeti az oluyor. sizinki nasıl acaba? şerbeti altına çekip üstü kuru kalmasın istiyorum.
YanıtlaSilfırın tepsisi büyük boy mu acaba
YanıtlaSil