PİŞİ | Mutfak Ve Tatlar

PİŞİ

PİŞİ Bu börek için ne yazılabilir ki herkesi eminim çocukluğuna götürür. Neredeyse her anne kahvaltı ve ikindi çaylar için bu böreği ...



PİŞİ
Bu börek için ne yazılabilir ki herkesi eminim çocukluğuna götürür. Neredeyse her anne kahvaltı ve ikindi çaylar için bu böreği yaparlar. Bazen çok az malzeme farkı olabilir, adı BİŞİ  olabilir, yörelere göre belki daha da başka farklı adları vardır. Mayalı olabilir. Nasıl adlandırılırsa adlandırılsın tadı hep mutluluk vericidir. Ben tercihen peynir  ve patatesli iç malzeme ile severim. Patatesli ve kıymalı iç malzemenin yanında ise domates olmazsa olmazımdır. İçecek olarak en favorim ÇAY ,daha sonra AYRAN dır :)


·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 adet kabartma tozu
·         yeteri kadar tuz
·         alabildiğince un
·         İÇ MALZEMESİ
·         Peynir- maydanoz ( Veya dilediğiniz bir iç malzeme)
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabına öncelikle yoğurt, yumurta ,kabartma tozunu alalım ve güzelce karıştıralım
·         Un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamurdan istediğimiz büyüklüklerde bezeler yapalım..
·         Tek tek yuvarlak açalım.
·         Yufkanın yarısına iç harçtan koyalım.
·         Kenarları tırtıklı rulo ya da çatal yardımıyla iyice bastırılarak kapatalım.
·         Bol, kızgın yağda, arada tavayı sallayarak kızartalım.
·         Servis tabağına kağıt havlu sermeyi unutmayınız.
·         NOT:Ağzını sıkıca kapatırsanız çok daha kabarır.Çiğ börek için de bu geçerlidir.
·         NOT: Börekleri kızartırken arada tavayı sallarsanız, çok daha iyi kabardıklarını göreceksiniz.

DAHA FAZLA LEZZET

yumurta 3126941227478005492

Yorum Gönder

  1. Geçen gün bir arkadaşım beni arayıp pişi tarifi istedi. Benim blogda yok. Hemen linkini atayım. :)) Eline sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  2. agzini sikica kapatirsaniz daha cok kabarir derken pisirirkemi acaba kafam karistj kusura bakmayin ilk defa yapmayi denemek istiyorumda

    YanıtlaSil
  3. Yapım aşamalarında gösterdim, iç malzemeyi koyup katladığımızda uçlarını çatalla iyice bastırarak kapatıyorum. Açık bir yer olursa hava aldığından hem kabarmaz hem iç malzemesi akar

    YanıtlaSil
  4. denedim ailem begendi cok tesekkurler. .

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item