MACARON | Mutfak Ve Tatlar

MACARON

mutfagimiz.com MERVE YILDIZ' a çok çok teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) http://mutfagimiz.com/makaron-tarifi Eveet, sağ...





mutfagimiz.com MERVE YILDIZ' a çok çok teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
http://mutfagimiz.com/makaron-tarifi


Eveet, sağolsun tüm site ve blogların yapımı için gözümü korkuta korkuta anlattığı, 7-8 kere deneyip
yılmadıkları, tutturması bayağı meşakkatli ,dünyanın her yerinde oldukça pahalı olan bu rengarenk, kokos Fransız kurabiyelerini yapmak sonunda bana da nasip oldu  o kadar fazla ve farklı anlatım var ki, amman sakin gramı gramına yapın, yok fırının kapağı aralıklı pisirin, yok çırparken ayni yönde çırpın, içeri rüzgar esmesin, yok pudra sekerini nişastasız katkısız alin, bunun için Eminönü yollarını aşındırın, yok yumurtaları bayat kullanın,vs. biiir suru gereksiz laf salatası okudum malzemeleri aldım ve yaptım, inanın çok korkacak bir şey yok, tuzsuz badem biraz maliyetli, badem ununu bulamadığım için ben mecburen normal bademi robotta çektim oldu mu? misler gibi!  gelelim tarife :



MALZEMELER :

1 büyük cay bardağı çok ince çekilmiş (elenmiş) badem
ya da bulabiliyorsanız badem unu
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra sekeri
2 yumurtanın akı ( oda sıcaklığında ve mümkünse 1 gün önce ayrılmış)
1 cimdik tuz
5 yemek kaşığı toz seker
renklendirmek için kakao ya da dilediğiniz renkte gıda boyası
İÇ KREMASI İÇİN :

Muhallebi tarzı kremalar da yapılabilir ama ben klasik ganaj kullandım, çünkü en lezizi ve en yakışanı o

1 paket 100 ml sıvı krema (marketlerin sut ürünleri reyonunda var )
100 gram bitter çikolata (ben kuvertür çikolata kullandım siz her hangi bir çikolata kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI :

Öncelikle badem ununuz yoksa benim gibi bademleri bir güzel robotta çekiyorsunuz, sonra eliyorsunuz ki bu biraz zaman alıyor bademlerin yağı çıktığı için benim yarim saat kadar vaktimi aldı. sonra elediğiniz bademleri yeniden robota alıyorsunuz ve bu sefer içine pudra şekerini de döküp ikisini birlikte robotta 2 dk kadar çekiyorsunuz, bu karışımı da eledikten sonra derin bir kaba boşaltıp geçiyoruz diğer asamaya..

2 yumurtanın akını  çok dikkatli bir şekilde ayıralım, mini minnacık bir sarı kısım dahi değmemeli. cam ve derin bir kaseye alip bir cimdik tuz da ilave edip bir güzel mikserle cirpalim, tras kopugu kivami alana kadar yaklasik 5-6 dk cirpiyoruz, kopuk kopuk bembeyaz olana dek, sonra azar azar 5 yemek kaşığı toz sekeri ilave ederken aklari cirpmaya devam ediyoruz, yaklasik bir 3-4 dk kadar, kaseyi ters cevirdigimizde akmayacak kivamda olduysa tamamdir  çok da çırpıp  abartmıyoruz ki sönebilir, bu da emeklerimizin husrani olabilir.. bu asamadan sonra bir bademli pudra sekerli bizi bekleyen kabimizin içine tras köpüğü  kıvamındaki şekerli yumurta aklarını  ilave edip karıştıralım, ilkin zorluyor ama hemen cekiyor bademler aklari hafif sivimsi bir karışım elde edecegiz, bu aşamada kakao ya da gıda boyaları katarak renklendirmek size kalıyor, ( Eğer renklendirecekseniz boyayı kürdan ucuyla kullanın ve de ayrı kaplarda renklendirmeyi de unutmayın ki karısmasınlar) karisimi sıkma torbası  ya da her hangi bir buzdolabı  poşedinin  içine güzelce doldurun, yagli kağit serili tepsiye poşetten belirli aralıklarla yaklasık 1 TL büyüklünde yuvarlaklar olacak şekilde dikkatlice sıkın, uzerinde belirecek olan damla goruntusune aldirmayin çünkü yayılınca  düzelecekler, 1 tepsiyi bö yle doldurduktan sonra tepsinizi tezgaha 3 kere vurun ki hem içinde hava kalmasın hem de o damlacık görüntüsü gitsin..

sira 3. asama olan kurutma isleminde, kurutma islemi de soyle tezgaha vurdugunuz tepsiyi oda sıcaklığında bir yere koyup 20 dk bekleyin makaronlar hafif kabuk baglayana kadar, bu esnada firini 160 dereceye getirin, isinmis firina beklemis makaronlari verin ve 12 dk pisirin, bundan sonrasi kurutur..

piserken kabaracaklar ve etek denen kopukleri olusacaktir bunlari izlemek çok keyifli oluyor

pisme islemi bittikten sonra soguyana kadar makaronlara ellemeyin, tepsiden alirken de muhakkak spatula kullanın.

icinin kremasini yapmak icinse:

-ki bu isleme en once de baslayabilirsiniz-
kremayi kucuk bir tencereye alin ve ocaga koyun, kaynamaya baslayip gobek atinca yani yanlardan kabarciklar cikinca atesi kapatin ve cikolatalari kirip kirip içine atin, bir kasikla karistirin, once sivi bir karisim olacak ama 1 sa sonra surulebilir bir krema kivami alacak  ve tadina doyamayacaksiniz..

pismis ve sogumus 2 makaronun arasina krema kivami almis olan ganajinizdan bir miktar sıkın ve sandvic gibi kapatin, sonra da emeginizin karsiligi olarak bir güzel yiyin  afiyet olsun kilo olmasin..

DAHA FAZLA LEZZET

macaron 9075995564118085593

Yorum Gönder

  1. Ne güzel tarif etmişsiniz!.. İnsanın hemen yapası geliyor! Ellerinize sağlık, benim yerimede afiyetle yiyiniz!.. Sevgiler♥ (Joy) ☺

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu kadar uygulanabilir olduğunu bilseydim çoktan denemiştim bu cok iyi bir paylaşım oldu teşekkürler:)
    www.gizemselmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item