SİİRT DOLMASI | Mutfak Ve Tatlar

SİİRT DOLMASI

 SİİRT DOLMASI Nefis bir dolma tarifi :)




 SİİRT DOLMASI
Nefis bir dolma tarifi :)

Sevgili ÖZLEM  GÜLÇEK ' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
·         MALZEMELER:
·         2 orta boy kase pirinç
·         3 tane kuru soğan
·         1 demet maydanoz
·         4 adet domates
·         5-6 tane sivri biber
·         2 su bardağı sıvı yağ
·         3 yemek kaşığı domates
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         2,5 tatlı kaşığı tuz
·          pazı yaprağı .
·         (Arzuya göre soğan da kabukları soyulup yıkanır sıcak su da haşlanır.)
·         1 tatlı kaşığı karabiber , pul biber
·         sıcak su
·         1 çay bardağı kadar tane sumak
·         Arzu eden 1 kase kadar küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et kullanabilir. yaz ayında aynı iç malzemeyle taze patlıcan dolmalık biber ve asma yaprağıyla yaparız.
·         Bazen de pirinç yerine yarma kullanırız yaz ayında.
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle sumağımızı bir cezveye koyup üzerine 2 çay bardağı kadar sıcak su döküp bir kenara alıyoruz.
·         Kuru biber patlıcanları tencereye alıp sıcak su da haşlayıp bir kenara alıyoruz (ben 20 biber 20 patlıcan kullandım)
·         Malzemelerimizi güzelce yıkadıktan sonra kuru soğanı ,biberi, domatesi küp küp doğrayıp derince bir kaba alıyoruz.
·         Maydanozları doğrayıp ekliyoruz .
·         Salçamızı katıp karıştırıyoruz.
·         Sonra sıvı yağımızı tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
·         En son pirincimizi yıkayıp ekliyoruz.
·         Malzemelerimizi karıştırıp biber ve patlıcanlarımızı doldurup iç içe geçirip tencereye diziyoruz
·         Soğanlarımızı doldurup diziyoruz.yapraklarımızı sarıp en üste diziyoruz.
·          Islattığımız sumağı ocağa alıp tekrar ısıtıyoruz dolmanın üstüne süzgeç yardımıyla döküyoruz.birazda kaynar su ekliyoruz.
·         Yani yaprakların üstünü bir parmak geçecek kadar su olmalıdır .
·         Öncelikle yüksek ateşte pişiriyoruz.su fokurdamaya başladığında ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz

·         AFİYET OLSUN




-->

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 3227920830337179991

Yorum Gönder

  1. Özlem hanımın ellerine sağlık. çeşit çeşit dolmalr ye beni diyor

    YanıtlaSil
  2. EVET, ÇOK İŞTAH AÇICI DOĞRUSU :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item