RAVİOLİ

" ÜLKER İÇİM " ETKİNLİĞİ İÇİN MUTFAK SANATLARI AKADEMESİNE DAVET EDİLDİM .ETKİNLİKTE ŞEFLER EŞLİĞİNDE İTALYANLARIN DÜNYA M...





" ÜLKER İÇİM " ETKİNLİĞİ İÇİN MUTFAK SANATLARI AKADEMESİNE DAVET EDİLDİM .ETKİNLİKTE ŞEFLER EŞLİĞİNDE İTALYANLARIN DÜNYA MUTFAĞINA SUNDUĞU LEZZETLERDEN BİRİ  OLAN " RAVİOLİ "Yİ  DENEME FIRSATI BULDUK. MANTI- MAKARNA ARASI  HARİKA BİR TAT.





HAMURUN MALZEMELERİ;
 200 gr un
 2 adet yumurta (birinin akını ayırın)
 tuz
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 İÇ DOLGUSU İÇİN;
 2 adet patlıcan
 2 diş sarımsak
 1 küçük soğan
 50 gr krema
 50 gr içim beyaz peynir
 zeytinyağı
 tuz
 karabiber
 DOMATES SOSU İÇİN;
 200 gr konkase domates
 1 adet domates
 1 diş sarımsak
 50 ml tavuk suyu
 1 çay kaşığı toz şeker
 tuz
karabiber
zeytinyağı
YAPILIŞI:
HAMURU İÇİN:
Unu yoğurma kanına alalım ve ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş unu malzemeye alıp sert bir hamur yoğuralım. Çok gerekmedikce un ilavesi yapmayalım. İyice yoğurduğumuz hamuru bir streç filme sarıp buzdolabın normal rafında 15- 20 dakika bekletelim.

 Hamurumuz dinlenirken iç malzemesini hazırlayabiliriz

İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Patlıcanları közleyelim, beyaz yerlerini çıkaralım ve incecik doğrayalım.
Soğan ve sarmısağı  ince kıyım halinde doğrayıp çok az zeytin yağda soteleyelim.
 Patlıcanları ekleyip birkaç dakika daha  birlikte sotelemeye devam edelim.
Krema ve peyniri  ilave edip kısık ateşte pişirdikten sonra iç harcımzıı soğumaya bırakalım.
DOMATES SOSU İÇİN:.
 Soğan ve sarımsağı ince kıyım doğrayıp,az yağda soteleyelim.
 Domatesi minik küp halinde doğrayıp diğer domatesle birlikte ilave edelim.
 Pişip kaynamaya başladığında tavuk suyu ve şekeri ekleyelim.
 Tuz ve karabiberi  ilave edelim ve suyunu çekince  ocaktan alalım.

 Dinlenen hamuru dolaptan alalım ve ' ye bölelim. hafif unlu zeminde önce elimizle  açmaya çalışalım.

 Eğer makarna makinanız varsa tercihen makinada hamuru açmanızı öneririm. Yoksa merdane yardımıyla hafif unlu tezgahta hamurumuzu açalım

 Üzerine belirli aralıklarla iç malzememizi koyalım. Boş kalan iç malzemenin kenarlarına diğer parçanın üzerine yapışması için yumurta akı sürelim ve diğer parça hamuru tamamen üzerine kapatalım. Bir kalıp veya bir çay bardağı veya tırtıllı rulo ile iç malzemenin üzerinden keselim.

 Raviolilr artık hazır.

Geniş bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatalım kaynayan suya yeteri kadar Ravioli den atalım, 4- 5 dakika haşlayalım. Su üzerine çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımıyla sudan alıp servis tabaklarına alalım ve üzerine domates sosu gezdirelim Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN 

DAHA FAZLA LEZZET

sos 1775703212801698091

Yorum Gönder

  1. Sanırım İtalyanlar bize biraz yakın kültürde. Biizm hamur işlerimize çok benziyor. :) Biz birde sarımsaklı yoğurt döksek tamam. Ellerinize sağlık. Bu etkinlikler hep olsa..Közlenmiş patlıcan olunca tadıda belli.

    YanıtlaSil
  2. Evet bu tür etkinlikler keyifli ve yararlı oluyor. Aslında bir çok değişik iç malzeme ile yapılabilir.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item