RAVİOLİ
" ÜLKER İÇİM " ETKİNLİĞİ İÇİN MUTFAK SANATLARI AKADEMESİNE DAVET EDİLDİM .ETKİNLİKTE ŞEFLER EŞLİĞİNDE İTALYANLARIN DÜNYA M...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/ravioli.html
HAMURUN MALZEMELERİ;
200 gr un
2 adet yumurta (birinin akını ayırın)
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İÇ DOLGUSU İÇİN;
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 küçük soğan
50 gr krema
50 gr içim beyaz peynir
zeytinyağı
tuz
karabiber
DOMATES SOSU İÇİN;
200 gr konkase domates
1 adet domates
1 diş sarımsak
50 ml tavuk suyu
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
zeytinyağı
YAPILIŞI:
HAMURU İÇİN:
Unu yoğurma kanına alalım ve ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş unu malzemeye alıp sert bir hamur yoğuralım. Çok gerekmedikce un ilavesi yapmayalım. İyice yoğurduğumuz hamuru bir streç filme sarıp buzdolabın normal rafında 15- 20 dakika bekletelim.
Hamurumuz dinlenirken iç malzemesini hazırlayabiliriz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Patlıcanları közleyelim, beyaz yerlerini çıkaralım ve incecik doğrayalım.
Soğan ve sarmısağı ince kıyım halinde doğrayıp çok az zeytin yağda soteleyelim.
Patlıcanları ekleyip birkaç dakika daha birlikte sotelemeye devam edelim.
Krema ve peyniri ilave edip kısık ateşte pişirdikten sonra iç harcımzıı soğumaya bırakalım.
DOMATES SOSU İÇİN:.
Soğan ve sarımsağı ince kıyım doğrayıp,az yağda soteleyelim.
Domatesi minik küp halinde doğrayıp diğer domatesle birlikte ilave edelim.
Pişip kaynamaya başladığında tavuk suyu ve şekeri ekleyelim.
Tuz ve karabiberi ilave edelim ve suyunu çekince ocaktan alalım.
Dinlenen hamuru dolaptan alalım ve ' ye bölelim. hafif unlu zeminde önce elimizle açmaya çalışalım.
Eğer makarna makinanız varsa tercihen makinada hamuru açmanızı öneririm. Yoksa merdane yardımıyla hafif unlu tezgahta hamurumuzu açalım
Üzerine belirli aralıklarla iç malzememizi koyalım. Boş kalan iç malzemenin kenarlarına diğer parçanın üzerine yapışması için yumurta akı sürelim ve diğer parça hamuru tamamen üzerine kapatalım. Bir kalıp veya bir çay bardağı veya tırtıllı rulo ile iç malzemenin üzerinden keselim.
Raviolilr artık hazır.
Geniş bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatalım kaynayan suya yeteri kadar Ravioli den atalım, 4- 5 dakika haşlayalım. Su üzerine çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımıyla sudan alıp servis tabaklarına alalım ve üzerine domates sosu gezdirelim Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
Sanırım İtalyanlar bize biraz yakın kültürde. Biizm hamur işlerimize çok benziyor. :) Biz birde sarımsaklı yoğurt döksek tamam. Ellerinize sağlık. Bu etkinlikler hep olsa..Közlenmiş patlıcan olunca tadıda belli.
YanıtlaSilEvet bu tür etkinlikler keyifli ve yararlı oluyor. Aslında bir çok değişik iç malzeme ile yapılabilir.
YanıtlaSil