ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS | Mutfak Ve Tatlar

ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS

ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS ÜLKER İÇİM etkinliğinde yaptığımız nefis bir tarif.Yapımı çok basit. Bu yöntemle malzemelere değişik tatlar...





ÇİKOLATALI KESTANELİ MUS

ÜLKER İÇİM etkinliğinde yaptığımız nefis bir tarif.Yapımı çok basit. Bu yöntemle malzemelere değişik tatlar  ekleyerek yeni lezzetler elde etmek mümkündür. Örneğin, değişik soslar kullanılabilir.




MALZEMELER:
 100 gr İçim Taze Peynir
 200 gr bitter çikolata
 1 adet yumurta sarısı
 3 adet yumurta akı
 70 gr toz şeker

TABANI İÇİN:
 Yarım paket yulaflı bisküvi
 100 gr kestane püresi
 30 gr tereyağı

VİŞNE SOSU İÇİN:
 200 gr vişne
 80 gr toz şeker
20 gr taze zencefil
 toz tarçın
 yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
 TABANI İÇİN;
Kestane püresi, tereyağı ve bisküvileri birlİkte  rondodan geçirip hamur haline getirelim..Hamuru 20 cm’lik bir çember kalıba alalım ve  bastırarak yayalım.Önceden ısınmış 180 derecelik fırında  yaklaşık 10- 12 dakika pişirelim ( Her fırın ısısı farklı olduğundan üzerleri hafif kuruyunca fırından çıkaralım.).Soğumaya bırakalım.
 Yumurta sarısı ve toz şekeri benmaride toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve üzerine bitter çikolatayı ekleyerek çikolata eriyinceye kadar karıştıralım. Çikolata eriyince benmariden alıp soğumaya bırakalım. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar mikserle  iyice çırpalım. Öyle ki kabı ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalıdır. Çırptığımız yumurta aklarını erittiğimiz çikolata ile birleştirelim Tahta bir kaşıkla  alttan üste doğru  kabarcıkları söndürmeden havalı bir şeklide  nazikçe karıştıralım. Bu karışımı soğuyan tabanın üzerine yaylım ve yarım saat kadar dondurucuda bekletelim. Bu arada vişne sosunu hazırlamaya başlayalım.
Bir tencereye sos malzemelerini alalım. karıştırarak kısık ateşte  suyunu çekip koyulaşana değin pişirelim.Piştikten sonra rondodan çekelim. Dondurucudan tatlımızı çıkarıp sosu tamamen üzerine yayalım .Ben alt kısmın görünmesi için sosu ortada bırakarak fotoğraf çektim. Dilimleyerek servis yapınız. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zencefil 5852429939557283936

Yorum Gönder

  1. Güzel bir tarif. Ülker içimden. Sizinde ellerinize emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ablacim o kadar guzel duruyor ki kesinlikle denemem gerek :) ellerne saglik..

    YanıtlaSil
  3. pasta malzemeleri okadar güzel kullanılmışki gerçekten harika duruyor

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item