ETİMEKLİ PASTA

ETİMEKLİ PASTA Ekmek kadayıfını seviyorsanız bu tatlıyı da beğeneceğinizi sanıyorum,tatlar biraz benziyor.. Yalnız biraz daha h...





ETİMEKLİ PASTA
Ekmek kadayıfını seviyorsanız bu tatlıyı da beğeneceğinizi sanıyorum,tatlar biraz benziyor.. Yalnız biraz daha hafiftir :)
·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         yarım su bardağı toz şeker
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         yarım su bardağı süt
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket çekilmiş Etimek
·         1 yemek kaşığı un
·         ŞERBETİ İÇİN :
·         1 su bardağı şeker
·         1,5 su bardağı su
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 poşet kakaolu puding
·         3 su bardağı süt
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
·         Bir tencereye şeker ve suyu alalım, şeker eriyinceye kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım.
·         Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpalım.
·         Sıvı yağı,süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
·         üzerine incecik çekilmiş Etimek, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
·         Karışımı yağlanmış orta boy bir  fırın kabına ( Tercihen 22x22 ebatlarında) dökelim.
·          Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20- 25 dakika pişirelim.
·         Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Bir tencereye Puding ve sütü alalım, pişirelim.
·         10 dakika kadar ara ara karıştırarak soğutalım.
·         Pudingi şerbetli kekin üzerine yayalım.
·         Ve en az 2 saat  buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

şerbet 2288325891940948209

Yorum Gönder

  1. Çok güzel olmuş. Bu tadı az çok tahmin edebiliyorum. sanki galeta unlu Kıbrıs tatlısı gibi. Mutlaka deneyeceğim. İnşallah. liste kabardı:)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :)Biz Ekmek kadayıfının tadına benzettik.

    YanıtlaSil
  3. Ben yine baktım tarife. Harika bir tarif. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım ben galeta unu olarak kullanıyorum etimeği
    kıprıs tatlısı gibi lezzetli:))

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :) Evet o tariftende sitemde mevcutut.

    YanıtlaSil
  6. bu şerbeti hazırlarken şerbeti karemelize etsek dahamı hoş olur acaba :) mutlaka deniyecem

    YanıtlaSil
  7. Kek sıcak şerbet soğuk oluyor. Eğer karamelize edeceksek şerbeti, kek soğuk, bildiğiniz gibi karamel sıcak olmalı.

    YanıtlaSil
  8. Bir paket demisiniz nekadar acabq

    YanıtlaSil
  9. Cok guzel tarifler veriyosunuz ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  10. Deneyip yapan varsa yorumlarını bekliyorum

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item