TAM BUĞDAY UNLU EKMEK

TAM BUĞDAY UNLU EKMEK Çalışırız;  ekmek parası, Mücadele ederiz ;ekmek kavgası. İş sahibi oluruz" Eli ekmek tuttu "  ...




TAM BUĞDAY UNLU EKMEK
Çalışırız;  ekmek parası, Mücadele ederiz ;ekmek kavgası. İş sahibi oluruz" Eli ekmek tuttu "
 deriz. İş yerimiz, ekmek kapısıdır. Nitekim ekmek hayatımızın merkezidir. Bu nimete saygı gösterelim. Ekmek israfından  kaçınalım.
MALZEMELER:
 4 su bardağı tam buğday unu
 1 yemek kaşığı limon suyu
 yarım paket yaş maya ( 21 gr)
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
 yeteri kadar ılık su ( 1 su bardağına yakın)

YAPILIŞI
 Yaş mayayı 1 su bardağı ılık sütte eritelim .Un,limon suyu zeytin yağı, tuz ve şekeri ekleyelim yeteri kadar ılık suyu da ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
 Hamurun üzerini nemli bir bez ile veya streç film ile örtelim.
 Hamur mayalanıp,2 katına erişene değin bekletelim. Mayalanan hamuru top haline getirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.20 dakika  daha mayalandıralım. Üzerine hafif un serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30- 40 dakika pişirelim
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tam 553963831035852333

Yorum Gönder

  1. ellerine sasğlık tereyağıma sürdüm mmm mis:))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Limon katılması ilginç geldi. Neden acaba? Ellerinize sağlık. Bende yumurta tavasını alıyorum 2 dilim ekmekle. :)

    YanıtlaSil
  3. Limon suyu ,sirke ve limon tozu mayalı hamurların hemen kabarıp inmesini engelliyormuş. Banada ilginç gelmişti.

    YanıtlaSil
  4. cok guzel duruyor ellerine saglik ablacim
    Merve

    YanıtlaSil
  5. Tarifinizi denemek istiyorum, verdiğiniz ölçüleri kullanırsam ekmeğin büyüklüğü ne kadar oluyor?
    Mayalamak için hamuru kaloriferin üzerine de koyabileceğimi düşünüyorum, ne dersiniz?
    Bir de, sonradan ekmeği buzdolabında mı saklıyorsunuz?

    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Orta boy bir ekmek oluyor ,tümü sepetteki kadar. kaloriferin üzerinde değil de örneğin;hamur üzeri kapalı bir biçimde taburenin üzerine koyup kaloriferin yanına koyabilirsiniz,yavaş yavaş mayalanır. Kalan ekmekleri buzdolabında saklayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Selma Hanım,

    Sizden gelecek yanıtı beklemeden heyecanla bu sabah ekmeği yaptım. Kek, pizza ve hazır yufkadan börek dışında hamurişi yapamadığımdan korkup malzemeleri yarım ölçü kullandım. Sonuç harika oldu. Ben, kayınvalidem ve 2 yaşındaki kızım severek yedik,akşam da eşime tattıracağım. Gelecek sefere tarifinizi tam ölçü kullanıp yapacağım. Özellikle kızım adına, bu sağlıklı, güzel ve net anlatımlı tarifiniz için teşekkür ediyorum. İzninizle ve sitenize link vermek suretiyle tarifinizi sitemde paylaşacağım.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Beğendiğinize çok ama çok sevindim :) Ellerinize sağlık; afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  9. instant maya kullansam olur mu?

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item