PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEKLER (BRUSCHETTA)
PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEK ( Bruschetta ) ÜLKER İÇİM ' 'in nazik davetiyle, Mutfak Sanatları Akademisindeki etkinliğine katıl...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/peynirli-kizarmis-ekmekler-bruschetta.html
PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEK ( Bruschetta )
ÜLKER İÇİM ' 'in nazik davetiyle, Mutfak Sanatları Akademisindeki etkinliğine katıldım. Şefler eşliğinde lezzetli bir kaç tarif ortaya çıkardık. İşte bunlardan biride PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEKLER ( BRUSCHTTA). Sabah kahvaltılarında ve çorbaların yanında hoş bir tarif. Bayat ekmekleri değerlendirmek için ayrıca ideal bir tarif. . ÜLKER İÇİM' e TEŞEKKÜRLER :)
MALZEMELER:
6- 8 dilim ekmek dilimi
100 gram Ülker İçim taze peynir
2 dal kekik
2 dal biberiye
2 diş sarımsak
50 gr kurutulmuş domates
tuz
karabiber
zeytin yağ
YAPILIŞI:
Ekmekleri fırın kabına alalım ve üzerilerine yeteri kadar zeytin yağ gezdirip,tuz ve karabiberler y-tatlandıralım. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında ekmekleri alt- üst yaparak kızartalım.
kekik, biberiye ,sarımsak ve sıcak suda bekletilmiş kurutulmuş domatesleri ince kıyım doğrayalım. peynir ile güzelce karıştıralım. Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına alalım ve üzerlerine yeteri kadar peynirli karışımımızdan sürelim AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBlog adınızla neden yorum yazmıyorsunuz ? :(
YanıtlaSilBen buna aşığııııııııııım ! Nasıl çekti canım anlatamam ;-)
YanıtlaSilEvet, gerçekten çok leziz
YanıtlaSilaynı mekandaymışız ama tanışamadık:(Domates çorbasını evde de çocuklara pişirdim bayıldılar,ellerine sağlık...
YanıtlaSila :( Umarım bir dahaki etkinlikte tanışmak kısmet olur.Ben de eşime köz domates çorbasını yaptım, bayıldı . Herkese tavsiye ederiz :)
YanıtlaSil