PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE Benim en sık yaptığım yemeklerin başında gelir. Eşim tavuk etini çok sever. Bense  kendimi bildim ...




PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK SOTE
Benim en sık yaptığım yemeklerin başında gelir. Eşim tavuk etini çok sever. Bense  kendimi bildim bileli etle aram hiç  iyi olmamıştır :( O yüzden bu bu tarz yemeklere bolca mantar eklemeyi severim :) Patates ise hayatta sevdiğim yiyeceklerin en başında yer alır. Yani bu yemek hem benim hem eşim için :)




 MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
1' er adet sarı- kırmızı ve yeşil biber
1 paket mantar veya daha az
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
yeteri kadar zeytin yağı
tuz- karabiber
PÜRESİ İÇİN:
5-6 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı  tepeleme tereyağı
tuz- karabiber


 YAPILIŞI:
Öncelikle Patateslerin kabuklarını soyun ve  tuz ile  patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pişen patatesleri sıcaklığı ile ezin.
Kısık ateşte içine tereyağı ve sütü ekleyin
Pürüzsüz bir şekilde ezerek pişirin.
Tuz ve hafif karabiber ekleyin.
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde ,soğanı ince kıyım doğrayın ve etlerle birlikte kavurmaya başlayın.


Tavuklar yumuşamaya başlayınca güzelce yıkanmış ve küp şeklinde doğranmış mantar  ile ince kıyım doğranmış biberleri ve sarımsakları  ilave edin.
Mantar suyunu çekinceye kadar  pişirin
Son aşamada 1 adet kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
Baharatlarını  ilave edelim. 
Servis tabağına sıcak halde püreyi yayın
Üzerine yeteri kadar tavuk soteyi yerleştirin.
Sıcak servis yapınız
 AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yeşil 5102522909059388966

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item