MİDYE TAVA
MİDYE TAVA Daha önceki tariflerde deniz ürünlerinden sadece balık yediğimi yazmıştım. sevgili AYNUR BAYIK, MİDYE TAVA tarifini bizle...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/midye-tava.html
MİDYE TAVA
Daha önceki tariflerde deniz ürünlerinden sadece balık yediğimi yazmıştım. sevgili AYNUR BAYIK, MİDYE TAVA tarifini bizlerle paylaştılar. Mezeler & Salatalar albümümde ÇAKMA MİDYE TAVA tarifimi görebilirsiniz. Mantardan yapılıyor,şekil olarak benziyor,ve tat olarak da midye tavaya benzediğini söylüyorlar.
MALZEMELER:
36 adet iç midye
1 su bardağı un (midyeleri bulamak için)
1 su bardağı kızartma yağı
1 su bardağı un + 1 adet bira (bulamaç için)
Tuz
YAPILIŞI:
Temizlenmiş midyeleri alın.Çukur bir kaba unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira (diğer bardak size:) ile karıştırın. İçinde un topakları kalmamalı. Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın.
Midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın. Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.
TARATOR SOSU:
MALZEMELER:
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
yarım limon suyu
2 diş sarımsak
2-3 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI:
Ceviz içi, bayat ekmek ve sarımsağa limon suyu ve tuzu ekleyerek rondodan geçirin. Kıvamı koyu olursa bir miktar su ekleyerek açın. Küçük bir servis tabağına aktarıp sıcak midyelerle servis yapın.
Ayy ne güzel olmuş. Ben o kabuklu pilavlı midyeleri hiç yiyemem. Bunla rçok cici olmuşlar.
YanıtlaSilEvet,bende çok beğendim :)
YanıtlaSilben midyeye ve diğer deniz ürünlerine bayılırım.
YanıtlaSilBu da çok güzel görünüyor...