PAŞAZADE ( Osmanlı Mutfağından)

PAŞAZADE (Osmanlı Mutfağından) Yemek davetlerinde misafirlerimiz için yapabileceğimiz son derece lezzetli ve bereketli bir  ana yemekt...


PAŞAZADE (Osmanlı Mutfağından)
Yemek davetlerinde misafirlerimiz için yapabileceğimiz son derece lezzetli ve bereketli bir  ana yemektir..


  1. MALZEMELER:
    1 kilo yağsız,sinirsiz kuşbaşı et (tranç)
    3-4 adet kuru soğan
    5 diş sarımsak
    5 adet domates
    5 adet sivri biber
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    tuz- karabiber
    5 adet patlıcan yeterince sıvı yağ
    250 gr kaşar rendesi
 YAPILIŞI:
İnce kıyım soğanlar ve sarımsaklar et ile birlikte sıvı yağda pembeleştirelim.
Salça, kabukları kesilmiş, küp küp doğranmış domates ve halka halka kesilmiş biberleri ekleyip kavuralım. Yeterince baharat ve sıcak su ilave edelim.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.


Bu arada patlıcanları alacalı soyalım ve kuşbaşı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletelim.
Durulayıp, kurulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
  
Pişen etlerimizi ocaktan alalım ve patlıcanlarla karıştırarak borcama yayalım

.
Üzerlerine kaşar rendesini serpip fırına verelim.
180 derecede kaşar peyniri eriyip pembeleşinceye kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 5597565980690830673

Yorum Gönder

  1. muhteşem gözüküyor, dışarda yemeye kalksak baya bir tuzlu olur gibime geliyor

    YanıtlaSil
  2. Evde maliyeti fazla tutmuyor,bereketli bir yemek .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık selmacım. . Kübra şahan

      Sil
  3. paşazadeler de işi biliyor...eh..bizde oluruz...çok güzel..ellerinize sağlık...Selma hanım...AYNUR KARATAŞ..

    YanıtlaSil
  4. çok guzelmiş ama çok kalorili selma ablacım yaa

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor ellerine sağlık selmacım. . Kübra şahan

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item