PAŞAZADE ( Osmanlı Mutfağından)
PAŞAZADE (Osmanlı Mutfağından) Yemek davetlerinde misafirlerimiz için yapabileceğimiz son derece lezzetli ve bereketli bir ana yemekt...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/07/pasazade-osmanl-mutfagndan.html
PAŞAZADE (Osmanlı Mutfağından)
Yemek davetlerinde misafirlerimiz için yapabileceğimiz son derece lezzetli ve bereketli bir ana yemektir..
MALZEMELER:
İnce kıyım soğanlar ve sarımsaklar et ile birlikte sıvı yağda pembeleştirelim.
Salça, kabukları kesilmiş, küp küp doğranmış domates ve halka halka kesilmiş biberleri ekleyip kavuralım. Yeterince baharat ve sıcak su ilave edelim.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Bu arada patlıcanları alacalı soyalım ve kuşbaşı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletelim.
Durulayıp, kurulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
Pişen etlerimizi ocaktan alalım ve patlıcanlarla karıştırarak borcama yayalım
.
Üzerlerine kaşar rendesini serpip fırına verelim.
180 derecede kaşar peyniri eriyip pembeleşinceye kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
muhteşem gözüküyor, dışarda yemeye kalksak baya bir tuzlu olur gibime geliyor
YanıtlaSilEvde maliyeti fazla tutmuyor,bereketli bir yemek .
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık selmacım. . Kübra şahan
Silpaşazadeler de işi biliyor...eh..bizde oluruz...çok güzel..ellerinize sağlık...Selma hanım...AYNUR KARATAŞ..
YanıtlaSilçok guzelmiş ama çok kalorili selma ablacım yaa
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık selmacım. . Kübra şahan
YanıtlaSil