SANDAL BÖREĞİ
Çay saatlerinde ve kahvaltılarda börek tercihlerim arasındadır. Her zaman kullandığımız malzemelerle değişik şekillerde börek...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/05/sandal-keyfi.html
SANDAL BÖREĞİ
·
MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 çay bardağı su
·
İÇ MALZEMESİ
·
Böreklik peynir
·
2-3 adet domates
·
4-5 adet sivri
biber
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Yumurta sarısı
·
susam- çörek otu
·
YAPILIŞI:
· Yufkaları sigara böreği keser gibi dilediğimiz büyüklükte üçgen şeklinde keselim.
· Bu börekte çift yufka kullanıyoruz.
· 2 parçayı üst üste koyalım ve üsteki yufkanın üzerine yeteri kadar sıvı yağ ve su karışımından sürelim.
· Yufkanın geniş tarafından rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
· Ortayı geçince sarma işlemini bitirelim
· Her iki ucu birbirine birleştirilip OVAL şekil verelim..
· Dışarıda kalan üçgen parçayı böreğin içine yerleştirelim.
· Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürelim.
· Susam ve çörek otu serpelim.
· İç kısma yeteri kadar peynir koyalım ve üzerine domates- biber sıralayalım.
· Domates ve biber dilimlerini dilediğiniz şekilde dekorlayabilirsiniz
· Isınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· NOT: Arzu ettiğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
· NOT:Sos malzemesinde ben çıtır olması için sıvı yağ- su karışımı kullandım. Daha yumuşak olmasını isterseniz,sıvı yağ- süt ve yumurta karışımı kullanabilirsiniz.
· NOT: Oranları dilediğiniz ölçüde artırabilir- azaltabilirsiniz.AFİYET OLSUN
cok renkli goruntuler:)
YanıtlaSiltadlarinda ayni olduguna eminim:)