MİLFÖYLÜ PATLICAN
MİLFÖYLÜ PATLICAN Yemek davetleriniz için güzel bir tarif:...Milföy,patlıcan ve etin lezzetli buluşması....
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/05/milfoylu-patlican.html
MİLFÖYLÜ PATLICAN
Yemek davetleriniz için güzel bir tarif:...Milföy,patlıcan ve etin lezzetli buluşması....
·
MALZEMELER:
·
600 gr dana biftek
·
3 adet domates
·
3 adet sivri biber
·
4 adet orta boy patlıcan
·
20- 25 adet arpacık
soğan
·
2 adet kesme şeker
·
3 diş sarımsak
·
tuz- karabiber-
kekik- pul biber
·
sıvı yağ
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1o adet milföy
·
1 adet yumurta
sarısı
·
YAPILIŞI:
·
Patlıcanları
alacalı soyup kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım ve 15- 20 dakika tuzlu suda
bekletelim
·
Patlıcanları
durulayıp kurulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
·
Biftekleri parmak
inceliğinde jülyen doğrayalım.
·
Yeteri kadar sıvı
yağını iyice kızdıralım ve kavuralım.
·
Üzerine arpacık
soğanları,domatesi,biberi,yeteri kadar suyu,şeker ve baharatları ekleyip kısık
ateşte pişirelim.
·
Pişmeye yakın
kızarmış patlıcanları ilave edelim.
·
Ve ocaktan alalım.
·
Orta boy bir fırın
kabına yayalım.
·
Milföy hamurlarını
fazla çözdürmeden hasır şekli vererek harcımızın üzerine yerleştirelim.
·
Üzerine yumurta
sarısı sürüp, ısınmış 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
·
Sıcak servis
yapalım. AFİYET OLSUN
·
NOT:Üzerine
milföyden dilediğiniz şekilde dekor verebilirsiniz.