MİLFÖYLÜ PATLICAN | Mutfak Ve Tatlar

MİLFÖYLÜ PATLICAN

MİLFÖYLÜ PATLICAN Yemek davetleriniz için güzel bir tarif:...Milföy,patlıcan ve etin lezzetli buluşması....


MİLFÖYLÜ PATLICAN
Yemek davetleriniz için güzel bir tarif:...Milföy,patlıcan ve etin lezzetli buluşması....
·         MALZEMELER:
·         600 gr dana biftek
·         3 adet domates
·         3 adet sivri biber
·         4 adet orta boy patlıcan
·         20- 25 adet arpacık soğan
·         2 adet kesme şeker
·         3 diş sarımsak
·         tuz- karabiber- kekik- pul biber
·         sıvı yağ
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1o adet milföy
·         1 adet yumurta sarısı
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım ve 15- 20 dakika tuzlu suda bekletelim
·         Patlıcanları durulayıp kurulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
·         Biftekleri parmak inceliğinde jülyen doğrayalım.
·         Yeteri kadar sıvı yağını iyice kızdıralım ve kavuralım.
·         Üzerine arpacık soğanları,domatesi,biberi,yeteri kadar suyu,şeker ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişirelim.
·         Pişmeye yakın kızarmış patlıcanları ilave edelim.
·         Ve ocaktan alalım.
·         Orta boy bir fırın kabına yayalım.
·         Milföy hamurlarını fazla çözdürmeden hasır şekli vererek harcımızın üzerine yerleştirelim.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp, ısınmış 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
·         Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
·         NOT:Üzerine milföyden dilediğiniz şekilde dekor verebilirsiniz.






DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 447777569976863885

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item