İNCİR TATLISI
ÜÇ KUTSAL KİTAPTA ADI GEÇEN TEK MEYVE: İNCİR "İncire ve zeytine andolsun" (Tin Suresi, 1) Tin Suresi'nin birinci...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/05/incir-tatlisi.html
ÜÇ KUTSAL KİTAPTA ADI GEÇEN TEK MEYVE: İNCİR
"İncire ve zeytine andolsun" (Tin Suresi, 1)
Tin Suresi'nin birinci ayetinde Allah'ın incire "andolsun" şeklinde bildirmesi, bu meyvenin ne denli faydalı olduğu açısından son derece önemlidir.
KURU İNCİR TATLISI
MALZEMELER:
1 kilo kuru incir
250- 300 gr ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Kaymak
YAPILIŞI:
İncirleri ılık suyun içinde yarım saat kadar bekletip yıkayalım. İncirlerin suyunu süzelim ve içini bıçakla açalım , içine yeteri kadar ceviz içi dolduralım ve iç malzeme yukarı gelecek şeklide bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine şekeri, suyu ve tereyağını koyalım. Tepsimizin üzerini kapatarak önce ocak üzerinde YALNIZCA ŞEKER ERİYENE kadar pişirelim.Tepsimizin üzerini açarak FIRINA verelim.Üzeri kızarıp şerbeti kıvamı gelene değin fırında pişirelim.Soğuduktan sonra üzerine kaymak koyup servis yapalım.
NOT:Ocak üzerinde fazla pişirirsek, şerbetimiz ağdalanır. Ocakta 1 taşım kaynatmak yeterlidir
Tin Suresi'nin birinci ayetinde Allah'ın incire "andolsun" şeklinde bildirmesi, bu meyvenin ne denli faydalı olduğu açısından son derece önemlidir.
KURU İNCİR TATLISI
MALZEMELER:
1 kilo kuru incir
250- 300 gr ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Kaymak
YAPILIŞI:
İncirleri ılık suyun içinde yarım saat kadar bekletip yıkayalım. İncirlerin suyunu süzelim ve içini bıçakla açalım , içine yeteri kadar ceviz içi dolduralım ve iç malzeme yukarı gelecek şeklide bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine şekeri, suyu ve tereyağını koyalım. Tepsimizin üzerini kapatarak önce ocak üzerinde YALNIZCA ŞEKER ERİYENE kadar pişirelim.Tepsimizin üzerini açarak FIRINA verelim.Üzeri kızarıp şerbeti kıvamı gelene değin fırında pişirelim.Soğuduktan sonra üzerine kaymak koyup servis yapalım.
NOT:Ocak üzerinde fazla pişirirsek, şerbetimiz ağdalanır. Ocakta 1 taşım kaynatmak yeterlidir
Muhteşem;en sevdiğim 2 meyve elmadan sonra .Bu tatlıyada bayılırım ,tabi bizimkisi yöresel daha bi farklısı.Yapanın ve sunanın ellerine sağlık... :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil