SULTANİYE YEMEĞİ | Mutfak Ve Tatlar

SULTANİYE YEMEĞİ

BEZELYENİN FAYDALARI İçeriğinde bol miktarda albümin bulunuyor. Cildi güzelleştiriyor. Yağ miktarı çok az olduğundan şişmanlatmıyor...





BEZELYENİN FAYDALARI
İçeriğinde bol miktarda albümin bulunuyor.
Cildi güzelleştiriyor.
Yağ miktarı çok az olduğundan şişmanlatmıyor.
Son derece besleyici.
Kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor.
Fosfor (kemikler için faydalı), Demir ( kansızlık için faydalı) ve Lesetin (Karaciğer ve hafızaya faydalı) içeriyor.
İyi bir protein kaynağıdır.
SULTANİYE, birçoğumuz tarafından bilinmez. Bezelyenin tanelenmeden yani araka olmadan önceki halidir. Taze fasulye gibi pişirilir.Taze fasulyeden de lezzetlidir. Zamanı çok kısadır.2-3 hafta kadar pazarlarda bulunabiliyor.
ZEYTİNYAĞLI SULTANİYE YEMEĞİ


MALZEMELER:
Yarım kilo sultaniye
1 adet kuru soğan
2-3 adet domates
yeteri kadar zeytin yağı
1 adet kesme şeker
tuz
YAPILIŞI:
Sultaniyeleri aynı taze fasulye gibi temizliyoruz. Kılçıklarını temizliyoruz.Büyük boyları ikiye bölüyoruz.Tencereye ince kıyım doğranmış yemeklik soğanı ve zeytinyağını alalım,soğanlar pembeleşecinceye kadar kavuralım. Sultaniye ve yemeklik doğranmış domatesleri,şekeri ilave edelim. Bir kaç dakika kavuralım. Yeteri kadar sıcak su ekleyelim.( 1 su bardağı kadar).Pişmeye yakın tuzunu ekleyelim. Sultaniyeler yumuşayınca ocaktan alalım. AFİYET OLSUN
NOT:Etli yapmak isterseniz, 300 gr kadar eti kavurunuz,zeytinyağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Şeker eklemeyiniz.

DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağlı yemek 8557029275533228840

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item